„Ryanair“ keičia bagažo taisykles: laukia nauji mokesčiai

Argumentuodama kova su lėktuvų vėlavimais, viena didžiausių Europos oro linijų nuo lapkričio du rankinio bagažo vienetus nemokamai leis įsinešti tik prioritetinio keleivio mokestį sumokėjusiems keleiviams, rašo portalas vz.lt.

Įsigaliojus naujajai tvarkai, niekas nepasikeis tik prioritetinio įlaipinimo paslaugą nusipirkusiems keleiviams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Įsigaliojus naujajai tvarkai, niekas nepasikeis tik prioritetinio įlaipinimo paslaugą nusipirkusiems keleiviams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-24 13:23, atnaujinta 2018-08-24 14:44

Apie tai vakar pranešta „Ryanair“ oficialioje interneto svetainėje. Įsigaliojus naujajai tvarkai, niekas nepasikeis tik prioritetinę paslaugą nusipirkusiems keleiviams: jie galės į lėktuvą įsinešti vieną mažą bagažo vienetą ir vieną, iki 10 kg svorio ir 55 x 40 x 20 cm dydžio lagaminą.

Šios paslaugos nenusipirkusiems keleiviams bus leidžiama į lėktuvą įsinešti tik vieną mažą bagažo vienetą, o norintieji pasiimti iki 10 kg sveriantį lagaminą, bilieto pirkimo metu turės mokėti 8 Eur mokestį. Po bilieto pirkimo mokestis už 10 kg bagažo vienetą padidės iki 10 Eur.

Bendrovė nurodo, kad šis lagaminas turės būti registruojamas oro uosto bagažo atidavimo skyriuje – tai dar vienas papildomas nepatogumas. Aviacijos įmonė įsitikinusi, kad naujovės paveiks apie 40 proc. keleivių. 

Kaip nurodo bendrovė, pokyčiai įsigalios lapričio 1 d. Tai galios bilietams, kurie bus įsigyti nuo rugsėjo 1 dienos.

„Ryanair“ pranešė ir didinanti mažojo bagažo matmenis: nuo 35x20x20 iki 40x20x25.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.