Jau labai greitai – paleis traukinį per keturias sostines

Kelionių traukiniais geografiją plečiantys „Lietuvos geležinkeliai“ kartu su Ukrainos geležinkeliais vykdo projektą traukiniu sujungti keturių valstybių sostines.

Kelionė traukiniu iš Vilniaus į Rygą truks apie 4 val. 30 minučių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kelionė traukiniu iš Vilniaus į Rygą truks apie 4 val. 30 minučių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 10:24 AM

Rugsėjo 28 d. iš Kijevo pradės kursuoti pirmieji šio traukinio reisai. Kitą dieną tuo pačiu traukiniu keleiviai iš Vilniaus ar Šiaulių geležinkelio stočių galės vykti į Rygą, Minską arba Kijevą.

Kelionė traukiniu iš Vilniaus į Rygą truks apie 4 val. 30 min., iš Šiaulių – apie 2 valandas. Traukiniai Kijevas-Ryga kol kas kursuos kartą per savaitę.

Bilietus į traukinius jau galima įsigyti geležinkelio stočių kasose. Ateityje planuojama bilietais prekiauti ir internetu.

Kelionės bilietas, važiuojant iš Šiaulių į Rygą, kainuos nuo 16 eurų, iš Vilniaus – nuo 23 eurų. Traukinio bilietai Vilnius-Kijevas kainuos nuo 50 eurų. Į Kijevą važiuosiantiems keliautojams reikės turėti tranzitines Baltarusijos vizas.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, pirmaisiais mėnesiais iš Kijevo į Rygą vyks bandomieji važiavimai. Įvertinus jų rezultatus, ateityje gali keistis traukinio išvykimo laikai, galbūt – ir dažnis.

„Siekiame plėsti kelionių traukiniais geografiją. Vystome ne tik vietinio susisiekimo maršrutus, bet ieškome ir galimybių vežti keleivius į užsienio šalis, tad nuo šio rudens dalyvaujame šiame projekte. Keturių sostinių traukinys – sudėtingas ir ambicingas užmojis, tad pirmąjį pusmetį vyks bandomieji važiavimai, kurių rezultatai ateityje leis paslaugą tobulinti“, – sako Keleivių vežimo direkcijos vadovas L.Baužys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.