Lietuva steigs atstovybę EBPO – suskaičiavo, kiek kainuos išlaikymas

Lietuva Paryžiuje steigia nuolatinę atstovybę prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO).

 EBPO nare Lietuva tapo šių metų liepą. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 EBPO nare Lietuva tapo šių metų liepą. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2018, 12:14 PM

EBPO nare Lietuva tapo šių metų liepą. Norint šaliai aktyviai dalyvauti organizacijos veikloje ir bendradarbiauti su EBPO įgyvendinant svarbias nacionalines reformas, Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo įsteigti atstovybę.

Pagal ministerijos siūlymą, atstovybė turėtų būti įkurta nuo gruodžio 1 dienos.

Jai atidaryti Prancūzijos sostinėje, kur yra ir pačios organizacijos būstinė, šiemet numatyta 438 tūkst. eurų. Kitąmet būstinei išlaikyti planuojama skirti 610 tūkst. eurų, o 2020– 2021 metais – po 645 tūkst. eurų.

„Svarbi atstovybės užduotis būtų palengvinti Lietuvos institucijų dalyvavimą organizacijos veikloje, užtikrinti dalyvavimą EBPO komitetų ir darbo grupių veikloje atstovaujant Lietuvos interesams, – šiuo metu EBPO yra apie 250 komitetų ir darbo grupių ir per metus įvyksta virš 700 renginių“, – teigia URM.

Anot jos, Lietuvos Vyriausybė yra numačiusi, kad jai ypač svarbus bendradarbiavimas su EBPO ekonomikos, finansų, švietimo, socialinės apsaugos ir užimtumo politikos, kovos su korupcija srityse.

Seimo Užsienio reikalų komitetas jau pritarė šios atstovybės įsteigimui. Dėl to dar reikia priimti Vyriausybės nutarimą.

EBPO įsteigta 1960 metais, pasirašius Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros konvenciją. EBPO narėmis šiuo metu yra 36 šalys. Pagrindiniai organizacijos tikslai – stiprinti ekonomikos augimą, skatinti užimtumą, gerinti gyvenimo lygį, palaikyti finansinį stabilumą, padėti plėtoti kitų šalių ekonomiką, prisidėti prie pasaulinės prekybos plėtros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.