K. Masiulis ragina pateikti chaotišką miestų plėtrą suvaldysiantį įstatymo projektą

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis prašo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio ir aplinkos ministro Kęstučio Navicko greičiau pateikti Seimui nuo 2014 m. rengiamą Savivaldybių plėtros įstatymo projektą.

Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo projekto tikslai yra užtikrinti darnią infrastruktūros plėtrą, sudaryti sąlygas gyventojams priimtinomis sąlygomis naudotis inžineriniais tinklais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo projekto tikslai yra užtikrinti darnią infrastruktūros plėtrą, sudaryti sąlygas gyventojams priimtinomis sąlygomis naudotis inžineriniais tinklais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-23 09:57

„Statytojai kartu su biurokratais energingai blokuoja naujo būtino įstatymo priėmimą. Sunku net įsivaizduoti, kad 4 aplinkos ministrai jau penktus metus rengia vieną įstatymą ir jo niekaip negali pateikti parlamentui balsuoti. Šis teisės aktas būtinas, kad savivaldybės pagaliau įgytų daugiau teisių suvaldyti chaotišką plėtrą, kai namai statomi laukuose, niekas nepasirūpina tinkama aplinka ir gyventojai apgaudinėjami žadant kada nors įrengti infrastruktūrą“, – sako Seimo narys K. Masiulis.

Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo projekto tikslai yra užtikrinti darnią infrastruktūros plėtrą, sudaryti sąlygas gyventojams priimtinomis sąlygomis naudotis inžineriniais tinklais, susisiekimo komunikacijomis ir socialine infrastruktūra, suvaldyti chaotišką teritorijų plėtrą ir sukurti finansinių mechanizmų šiai plėtrai finansuoti.

„Didieji miestai vis plečiasi į laukus, nors centruose sklypai yra apaugę brūzgynais, teritorijos apleistos ir visi teisinasi, kad niekas nieko negali, tai tam būtinas įstatymas, kad tokių pasiteisinimų nebebūtų. Įstatymas yra parašytas, tiesiog dėl keistų priežasčių aplinkos ministras jo nepateikia Seimui, kad galima būtų balsuoti, ir nauji merai kitąmet įgytų naujų galių pasirūpinti savo gyventojais“, – kalbėjo K. Masiulis.

Parlamentaras primena, kad Aplinkos ministerija buvo žadėjusi, kad įstatymas Lietuvoje įsigalios 2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.