J. C. Junckeris: pasitraukimas iš euro zonos Italijai būtų savižudybė

Nėra jokios Italijos pasitraukimo iš euro zonos grėsmės, nes tai būtų šalies savižudybė, tačiau ES biudžeto taisyklių nepaisymas „turės pasekmių", teigė Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris, penktadienį praneša naujienų agentūra „Reuters".

J.-C. Junckeris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.-C. Junckeris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-02 16:26

Italijos vyriausybė svarstymui pateikė 2019 m. biudžeto projektą, kuriame deficitas sudaro net 2,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). EK atmetė projektą, sakydama, kad deficito lygis yra pernelyg aukštas ir ragindama Romą pakeisti biudžeto planus.

„Nematau grėsmės, nes niekas nepasirenka tokios savižudybės", - austrų transliuotojui ORF kalbėjo J.-C. Junckeris, paklaustas, ar Italijos paliks euro zoną. Tačiau EK pirmininkas mano, kad Italija pajus tam tikras pasekmes dėl nesutikimo laikytis ES taisyklių.

„Pirmą kartą kažkas sako, kad ES biudžeto taisyklės jiems nėra įdomios. Tai tikrai turės pasekmių", - teigė jis.

Paklaustas, kokios pasekmės yra numatytos Italijai, J.-C. Junckeris teigė, kad pirma Roma turi atsakyti į Komisijos klausimus, tada „pamatysime".

„Daugelis italų nori likti ES nariais, vis daugiau italų aiškiai palaiko eurą, nes italai pastebi, jaučia ir žino, kad euras saugo juos. Kalbant apie ginčus, mes judėsime būtent Italijos išlikimo euro zonoje kryptimi", - interviu ORF sakė J.-C. Junckeris.

Darius Mikutavičius

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.