„Brent“ barelio kaina pasiekė prieš metus buvusias žemumas

Vėl įsivyravus „meškų rinkos“ tendencijai, naftos kainos penktadienį toliau traukia žemyn, o „Brent“ rūšies naftos kaina kirto svarbų palaikymo lygį, nusileidusi iki 60,3 JAV dolerio už barelį.

Nuo praėjusio penktadienio „Brent“ kaina jau krito daugiau kaip 9 proc.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Nuo praėjusio penktadienio „Brent“ kaina jau krito daugiau kaip 9 proc.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 1:58 PM

Tačiau kiek vėliau sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ kaina Londono biržoje „ICE Futures“ paūgėjo iki 60,73 JAV dolerio už barelį. Palyginti su ketvirtadienio prekybos sesijos pabaiga, „Brent“ barelis atpigo 1,87 JAV dolerio, arba 2,99 procento.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) krito 2,29 JAV dolerio, arba 4,19 proc., iki 52,34 JAV dolerio už barelį.

„Pramušėme kelis techninio palaikymo lygius, todėl galima laukti spartaus ilgųjų pozicijų uždarymo. Panašu, kad mūsų laukia dar vienas staigių kainų svyravimų laikotarpis“, – pažymėjo „CMC Markets“ rinkos strategas Michaelas McCarthy.

Nuo praėjusio penktadienio „Brent“ kaina jau krito daugiau kaip 9 proc., o WTI kaina – 7,3 procento. Naftos kainų savaitės nuosmukis bus jau septintas iš eilės.

Staigus naftos kainų kritimas yra dar vienas „kraštutinio kintamumo sugrįžimo“ pavyzdys, mano banko „Saxo Bank“ vyriausiasis žaliavų strategas Ole Hansenas.

„Kai dulkės nusės, manome, kad rinka padarys išvadą, jog išpardavimas buvo per didelis – panašiai buvo nuspręsta dėl kainų kilimo, kai naftos kainos spalio pradžioje viršijo 80 JAV dolerių už barelį“, – pažymėjo ekspertas.

Tuo tarpu Prancūzijoje tęsiasi streikas keturiose iš septynių naftos perdirbimo gamyklų, kurių darbuotojai reikalauja labiau padidinti darbo užmokestį. Dėl šios protesto akcijos naftos paklausa artimiausiu laikotarpiu gali dar sumažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.