Rusijos vaikų namų auklėtinių prašymai Kalėdų Seneliui atėmė žadą

Priešuralėje, palei Kamos upę nusidriekusio, virš milijono gyventojų turinčio Permės miesto vaikų namų auklėtiniai parašė laiškus Seniui Šalčiui (taip Rusijoje vadinamas Kalėdų Senelis), kuriuose prašo  padovanoti jiems firminių drabužių, „Gucci“ batelių ir JBL garso kolonėlių, rašo fashionunited.ru. 

 Vaikai nori to, ko kiti prašo mamų ir tėčių.<br> gubdaily.ru nuotr.
 Vaikai nori to, ko kiti prašo mamų ir tėčių.<br> gubdaily.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2018, 11:30 AM

Kaip papasakojo šio miesto labdaros fondo „Vilties lopšys“ vadovė Jelena Kotova, laiškuose Seniui Šalčiui, kuriuos ji perskaitė, vaikai prašo tik brangių dovanų: „Gucci“, „Nike“, „Reebok“ ir kitų garsių prekės ženklų produkcijos. Moteris pamėgino paieškoti internete vaikų prašomų daiktų ir pamatė, kad jų kaina yra ne mažesnė kaip 23 tūkst. rublių (290 Eur).

„Vaikai nori to, ko kiti prašo mamų ir tėčių: madingų drabužių ir avalynės, slidžių, įvairių elektroninių prietaisų“, – pakomentavo situaciją fondo „Dedmorozim“ vadovas Dmitrijus Žebelevas. Jo nuomone, gauti dovanų brangius sportinius batelius nėra prabanga, bet šansas našlaičiams patikėti gerų žmonių egzistavimu pasaulyje.

Laiškai su našlaičių pageidavimais paskelbti fondo „Dedmorozim“ interneto svetainėje. „Permės gyventojai gali joje apsilankyti ir išpildyti bet kokį vaiko norą“, – netiesiogiai ragina pasiturinčius miesto žmones padėti našlaičiams įgyvendinti slaptas jų svajones portalas fashionunited.ru, prisistatantis kaip mados industrijos B2B platforma.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.