Numatomi streikai Vokietijos oro uostuose: gali būti atšaukti ir skrydžiai

Ketvirtadienį tūkstančiai keleivių Vokietijoje susidurs su trikdžiais dėl trijų didžiausių oro uostų apsaugos darbuotojų streiko, pranešė įtakinga „Verdi“ profesinė sąjunga.

 Įspėjamasis streikas jau ir vyko pirmadienio rytą dviejuose Berlyno oro uostuose. Dėl jo buvo atšaukta maždaug 50 skrydžių.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Įspėjamasis streikas jau ir vyko pirmadienio rytą dviejuose Berlyno oro uostuose. Dėl jo buvo atšaukta maždaug 50 skrydžių.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 11:14 AM

Streikas vyks Diuseldorfo, Kelno-Bonos ir Štutgarto oro uostuose. Įspėjamasis streikas vyko pirmadienio rytą dviejuose Berlyno oro uostuose. Dėl jo buvo atšaukta maždaug 50 skrydžių.

„Verdi“ profesinė sąjunga reprezentuoja 23 tūkst. oro uostų apsaugos personalo. Ji nori, kad atlyginimai padidėtų iki 20 eurų (23 JAV dolerių) už valandą nuo maždaug 17 eurų dabartiniu metu. Tai būtų 17 proc. padidėjimas.

BDLS darbdavių asociacija siūlo atlyginimų padidinimą 2,0-8,1 proc. diapazone. Kitas derybų etapas numatomas sausio 23 dieną.

Irma Baranauskaitė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.