„Nokia“ Suomijoje atleis 350 darbuotojų

Kadaise gerai žinoma dėl telefonų, o dabar gaminanti telekomunikacijų įrangą Suomijos „Nokia" gimtojoje šalyje atleidžia 350 darbuotojų. Tai yra dalis įmonės strategijos, kuri iki kitų metų leis sutaupyti beveik 700 mln. eurų, informuoja „Reuters".

Didžiausias Suomijos ekonomikos garvežys buvo "Nokia".<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Didžiausias Suomijos ekonomikos garvežys buvo "Nokia".<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius

Jan 15, 2019, 3:25 PM, atnaujinta Jan 15, 2019, 3:42 PM

„Planuoti pokyčiai yra neišvengiami, norint užtikrinti ilgalaikį „Nokia" konkurencingumą", - bendrovės pranešime teigė „Nokia" telekomunikacijų padalinio vadovas Tommis Uitto.

Šiuo metu „Nokia" Suomijoje dirba apie 6 tūkst. darbuotojų.

Telekomunikacijų rinka - dominuojama „Nokia", Švedijos „Ericsson" ir Kinijos „Huawei" - ilgus metus kovojo su lėtėjančia 4G mobiliojo ryšio tinklų paklausa ir vis labiau dėl 5G mobiliojo ryšio abejojančiais investuotojais.

„Dabartinė mūsų 5G mobiliojo ryšio plėtra yra stabili, mes didinsime investicijas į šią itin svarbią technologiją", - tikino T. Uitto.

„Nokia" spalį paskelbė apie naujausią išlaidų mažinimo strategiją, tačiau tada bendrovė nekalbėjo apie darbuotojų atleidimą. Be kita ko, „Nokia" dar turi užbaigti 1,2 mlrd. eurų išlaidų mažinimo programą, pradėtą po 2016 m. patvirtinto Prancūzijos ir JAV bendrovės „Alcatel-Lucent" įsigijimo.

„Nokia" akcijų vertė po pranešimo smuko 0,7 proc.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.