EP svarstomos tiekėjus apsaugosiančios direktyvos nuostatos Lietuvoje jau veikia

 Europos Parlamente (EP) svarstant direktyvą dėl prekybininkų piktnaudžiavimo žemės ūkio ir maisto produktų sektoriuje, „Kietaviškių gausos“ generalinis direktorius Donatas Montvila sako, kad daugelis dokumente minimų nuostatų Lietuvoje jau veikia, rašo „Verslo žinios“. 

„Kietaviškių gausos“ šiltnamiai: pavasarinis derlius.<br>D.Umbraso nuotr.
„Kietaviškių gausos“ šiltnamiai: pavasarinis derlius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 9:00 AM

Didžiųjų prekybos tinklų atstovai pokyčių taip pat nesitiki, tačiau Nepriklausomų prekybos įmonių asociacijos pirmininkas Eimutis Radžvila, sako, kad direktyvos nuostatos turės įtakos didiesiems prekybos tinklams, bet tikrai ne mažesniems.

Direktyva būtų saugomos mažos ir vidutinės maisto pramonės ir žemės ūkio įmonės, kurių metinė apyvarta mažesnė nei 350 mln. eurų. Nesąžininga prekybos praktika pagal ją būtų pripažįstamas vėluojantis prekybininkų atsiskaitymas su jais už gendančius produktus (ilgiau nei 30 dienų), paskutinę minutę atšaukiami užsakymai, vienašališki arba atgaline data daromi sutarčių pakeitimai, tiekėjui uždedama atsakomybė už sugedusius neparduotus produktus, piktnaudžiaujama konfidencialia informacija ir keršijama tiekėjui arba grasinama keršyti. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.