Žemės ūkio ministerijos darbuotojų kelionėms į Kauną planuoja specialią kainodarą

Šiuo metu svarstoma Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) darbuotojams kompensuoti kelionių iš Vilniaus į Kauną išlaidas, dėl to jau tariamasi su valstybės valdomais „Lietuvos geležinkeliais“, interviu Eltai kiek anksčiau sakė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. „Lietuvos geležinkeliai“ tokius ministerijos planus patvirtino.

Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 7:20 AM

„Teisės aktai tai leidžia, kiek mes juos kol kas išsianalizavome. Ministerija iš savo asignavimų galės metus ar dvejus pirkti žmonėms traukinio bilietus mažesne kaina. Jau kalbėjome apie tai su „Lietuvos geležinkeliais“, – Eltai teigė G. Surplys.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“, ŽŪM galės naudotis praėjusiais metais sukurta verslo klientų poreikiams pritaikyta paslauga – verslo klientų kortelėmis.

„Sutartis su „Lietuvos geležinkeliais“ pasirašiusių įmonių ar įstaigų darbuotojai gali traukiniais važiuoti į darbą ir iš jo, vykti į komandiruotes. Už tokias darbuotojų keliones klientai atsiskaito kitą mėnesį, taikoma ir specialiai verslui pritaikyta kainodara. Tokia paslauga susidomėjo ir Žemės ūkio ministerija“, – Eltai patvirtino bendrovės Komunikacijos departamento projektų vadovė Novilė Aleksejevaitė.

„Lietuvos geležinkeliai“ suteikia 55 proc. nuolaidą mėnesiniams traukinių bilietams verslo klientams, važiuojantiems ir darbo dienomis, ir savaitgaliais, 40 proc. nuolaidą – važinėjantiems darbo dienomis.

„Lietuvos geležinkeliai“ praėjusių metų rudenį pristatė iš esmės atnaujintus visų maršrutų traukinių tvarkaraščius. Siekėme, kad kuo daugiau klientų savo kasdienėms kelionėms į darbą ir iš jo galėtų rinktis ekologišką ir saugią transporto priemonę – traukinį“, – Eltai teigė N. Aleksejevaitė.

Pasak jos, maršrutas Vilnius-Kaunas, kuris bus aktualus ŽŪM, taip pat sulaukė pokyčių. Nuo praėjusių metų gruodžio keliones Vilnius-Kaunas pradėjo du ekspresai, kuriais kelionė iš vieno miesto centro į kitą trunka apie valandą. Rytais iš Vilniaus ekspresas išvyksta 6.20 val., Kauną pasiekia 7.29 val. Traukinys Kaunas-Vilnius išvažiuoja 17.25 val., o į sostinę atvyksta 18.30 val.

ELTA primena, kad ŽŪM planuojama perkelti į Kauną 2019 m. pabaigoje – 2020 m. pradžioje.

Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną projektui vadovauja Vitalija Zumerienė. Projekto vadovė, kaip teigia ŽŪM, planuos ministerijos ir jos valdymo srities įstaigų perkėlimo į kitą vietovę įgyvendinimo priemones, organizuos ir kontroliuos jų įgyvendinimą bei atsakys už suplanuotų rezultatų pasiekimą laiku.

Planuojama, kad jau kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų.

Vasario mėnesį bus skelbiamas patalpų nuomos konkursas. Iki gruodžio turėtų būti įgyvendintos visos viešųjų pirkimų procedūros, rastos, išnuomotos ir darbui pritaikytos patalpos. Galutinai laikinojoje sostinėje ministerija įsikurtų 2020 m. pirmąjį ketvirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.