Lietuviai atrado pigių vestuvių rojų: šalys, kuriose galima gerokai sutaupyti

Nors atostogos užsienyje, rodos, jau niekieno nestebina, lietuviai vis dažniau renkasi svetur surengti ne tik medaus mėnesio, bet ir vestuvių šventę, kuri dažniau atsieina net ir pigiau nei Lietuvoje. Taip šeštadienį parodų centre „Litexpo“ surengtoje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ kalbėjo medaus mėnesių ir vestuvinių kelionių ekspertė Donata Jurgaitienė.

Lietuviai vis dažniau vestuves kelia užsienyje.<br>123rf nuotr.
Lietuviai vis dažniau vestuves kelia užsienyje.<br>123rf nuotr.
Lietuviai vis dažniau vestuves kelia užsienyje.<br>123rf nuotr.
Lietuviai vis dažniau vestuves kelia užsienyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2019, 5:37 PM

Specialistė pasakojo, kad ji pati dalyvauja visame vestuvių organizavimo procese.

„Ar kada nors įsivaizdavote, kad galite susituokti rojuje? Balto smėlio paplūdimys, jūra, rožės... Tokios kelionės vis labiau populiarėja, nes žmonės nori organizuoti šventę sau, o nebe draugams.

Pati esu susituokusi jau seniai ir jeigu tai tektų daryti antrą kartą, tai Lietuvoje to nebedaryčiau. Užsienyje – visai kitokie potyriai ir tai tikrai nekainuoja daug“, – tikino ji.

Anot D.Jurgaitienės, tuokiantis užsienyje žmonės ne tik renkasi šalį, bet ir vietą – ar tai būtų paplūdimys, ar didžiulė terasa. Ji pažymėjo, kad santuokos liudijimas, pasirašytas kitoje šalyje, galioja ir Lietuvoje.

„Dauguma žmonių renkasi susituokti užsienyje, nes taip jie ne tik neišleidžia daugiau, o dar ir sutaupo. Pavyzdžiui, Karibuose santuoka iš viso nekainuoja. Jūs renkatės kelionę, o visa vestuvių ceremonija jums yra dovana.

Bet kuri kryptis, tinkama vestuvėms, gali būti taikoma ir medaus mėnesiui. Tai yra dovana porai, skirta po visų rūpesčių. Tai gali būti paprasčiausias poilsis hamake, gali būti aktyvi kelionė dviračiais ir panašiai“, – vardijo specialistė.

Jos teigimu, vestuvėms svetur populiarios yra visos Karibų jūros salos, ypač žmonės mėgsta Meksiką. Taip pat itin populiari kryptis – Madagaskaro sala.

Kiek visgi tokios vestuvės kainuotų?

„Skaičiuojant biudžetą, viskas priklauso nuo krypties. Galimas biudžetas ir už 1000-1500 Eur dešimčiai žmonių, pavyzdžiui, Italijoje, Graikijoje, Kipre... Galimas ir pigesnis, ekonominis variantas, tačiau tuomet būtų prastesnis viešbutis.

Kaina priklauso ir nuo sezoniškumo. Didelis skirtumas pinigų atžvilgiu, kuomet renkatės keliones ne sezono metu. Populiarios kryptis tuomet turi labai patrauklias kainas birželio bei liepos mėnesiais, tačiau tuomet gali pasitaikyti išties prastas oras.

Tam, kad galėtumėte sutaupyti, kelionę reikia užsakyti kuo anksčiau. Pirkti reikėtų bent prieš pusmetį ir daugiau. Jeigu turite kelionei tik apie savaitę, patarčiau rinktis artimesnį skrydį ir tolimesniems skrydžiams nešvaistyti savo laiko. Toliau skriskite tik tuomet, jei turite apie 2-3 savaites laiko“, – patarimais dalijosi D.Jurgaitienė.

Anot jos, dar vienas vestuvių variantas – kruiziniai laivai, nes tokiu būdu galima daug pamatyti net neišeinant iš vienos vietos.

„Laive galima įrengistruoti santuoką, kapitonas tam turi įgaliojimus. Visa tai kainuoja nuo 400 eurų“, – teigė medaus mėnesių ir vestuvinių kelionių ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.