Kaunas atsigauna, tačiau ateinantys pora metų bus lemiami

Kaunui pastaruoju metu rodant gerėjančius ekonominius rodiklius, esminiam „laikinosios sostinės“ proveržiui išlieka pavojų, pavyzdžiui, rizika nepritraukti pakankamai investicijų, remdamosi ekspertais ir verslininkais rašo „Verslo žinios“.

Ekonomistas kartu nemano, jog vietos valdžia turi daug svertų daryti įtaką miestų ekonominei raidai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ekonomistas kartu nemano, jog vietos valdžia turi daug svertų daryti įtaką miestų ekonominei raidai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2019, 8:14 AM

Banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad kol kas Kauno augimas tėra „fenikso kilimas iš pelenų“, miestui itin svarbūs bus ateinantys 2-3 metai – per juos būtina pritraukti pakankamai naujų investicijų.

„Kauno gyventojų skaičiaus pokytis vis dar yra neigiamas, o tai reiškia, kad esminio proveržio kol kas nėra. Kaunas tarptautinėje erdvėje dar nėra tapęs tokiu traukos centru, koks yra Vilnius ar net teigiamą gyventojų skaičiaus balansą jau seniau turintys Šiauliai. Taigi, artimiausi metai lems, ar Kaunas tvirtai atsistos ant kojų, ar ir toliau bus tik Vilniaus satelitas“, – VŽ sakė Ž.Mauricas.

Ekonomistas kartu nemano, jog vietos valdžia turi daug svertų daryti įtaką miestų ekonominei raidai: „Lietuvai de facto esant Europos Sąjungos rajonu, vietos valdžia turi vis mažiau įtakos“.

VŽ nurodo, kad Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) kasmet sudaromame savivaldybių indekse Šiauliai 2018-aisiais aplenkė Kauną ir išstūmė šį miestą į 4-ąją savivaldybių sąrašo vietą. Tiesa, LLRI ekspertai pažymi, kad nepaisant to, situacija Kaune sparčiai gerėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.