Skandalo supurtyto „Swedbank“ akcijų kursas pakeitė kryptį 

Dėl įtarimų pinigų plovimu daugiau kaip 20 proc. per dvi dienas kritęs Švedijos banko „Swedbank“ akcijų kursas penktadienį pakeitė kryptį ir patraukė aukštyn.

Per dvi dienas banko akcijos atpigo 21,7 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Per dvi dienas banko akcijos atpigo 21,7 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 12:17 PM

Banko akcijos Stokholmo biržos prekybos sesijos pradžioje pabrango 3,4 procento.

Žiniasklaidai pranešus, kad trijose Baltijos šalyse veikiantis „Swedbank“ gali būti susijęs su pinigų plovimu per „Danske Bank“, Švedijos banko akcijų kursas trečiadienį krito 13,6 proc. ir ketvirtadienį toliau traukė žemyn.

Per dvi dienas banko akcijos atpigo 21,7 proc., o jo rinkos kapitalizacija iki ketvirtadienio vakaro sumažėjo 4,88 mlrd. eurų.

Švedijos televizija SVT šios savaitės pirmoje pusėje pranešė, jog įtariama, kad per „Swedbank“ buvo beveik dešimtmetį sistemingai plaunamos didelės pinigų sumos – tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ padalinių Baltijos šalyse buvo pervesta mažiausiai 40 mlrd. Švedijos kronų (apie 3,8 mlrd. eurų).

Pasak SVT, pervedimai, kurie, kaip įtariama, buvo vykdomi plaunant pinigus, buvo atlikti 2007–2015 metais tarp maždaug 50 klientų, kurie, kaip paaiškėjo, buvo priedangos bendrovės arba įmonės, kurios nevykdė jokios veiklos.

Tuo tarpu „Swedbank“ per vertybinių popierių biržą ketvirtadienį pranešė, jog „Swedbank“ grupės vykdomoji direktorė Birgitte Bonnesen nusprendė audito bendrovei „Ernst & Young“ užsakyti išnagrinėti turimą medžiagą ir atlikti Švedijos televizijos paskelbtos informacijos išorės tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.