Prabangaus viešbučio Palangoje valdytojas keičia kryptį: vietoj lauko baseino įkurs ką kita

Palangoje beveik ant jūros kranto didžiausio pasaulyje viešbučių tinklo „Marriott“ viešbutį statysianti nekilnojamojo turto bendrovė „Vastint Lithuania“ pagaliau sukirto rankomis su nauju valdytoju.

„Marriott“ viešbutis Palangoje duris turėtų atverti 2021 metų vasaros sezonu. Statybas ketinama pradėti vasarą.<br>„Reuters“ nuotr.
„Marriott“ viešbutis Palangoje duris turėtų atverti 2021 metų vasaros sezonu. Statybas ketinama pradėti vasarą.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-23 08:40

Pajūrio kurorte iškilsiantį viešbutį valdys Amsterdame centrinę būstinę turinti norvegų kompanija „Belvar“.

Ši 10 metų veikianti įmonė šiuo metu administruoja apie 50 įvairiems prekės ženklams priklausančių viešbučių dvylikoje Europos šalių.

Palanga susidomėjo patys

Per ateinančius 4 metus prie savo valdomų viešbučių paketo „Belvar“ ruošiasi pridėti dar 44 naujus viešbučius, kurie dabar yra statomi arba planuojami statyti. Dabar jau aišku, kad tarp jų bus ir „Marriott“ viešbutis Palangoje.

„Mums paskambino „Belvar“ atstovai ir pasidomėjo galimybe dirbti Palangoje“, – pasakojo „Vastint Lithuania“ generalinis direktorius Kęstutis Vedeckis.

Prieš nuspręsdami ateiti į Lietuvą norvegai pasidomėjo Palangos kurorto galimybėmis. Išplatintame kompanijos pranešime „Belvar“ vadovas Madsas Jacobsenas gyrė Palangą kaip jau 200 metų žinomą populiarų kurortą, kuris pasižymi gražia gamta, aukšto lygio sveikatinimo paslaugomis ir skaniu maistu.

„Mūsų kompanija sieks prisidėti prie Palangos kurorto stiprinimo bei plėtros ne tik aktyviojo sezono metu. Siūlydami konferencijų bei sveikatinimo paslaugas mes sieksime lankytojams būti įdomūs visus metus“, – teigiama norvegų pranešime.

Užvilkino rangovo paieškos

Kaip papasakojo K.Vedeckis, numatyta tokia verslo schema: bendrovė „Vastint Lithuania“ investuos per 30 mln. eurų į viešbučio statybą, o jį valdysianti ir „Marriott“ franšizę nusipirkusi „Belvar“ kompanija statytojui mokės sutartą pastato nuomą.

Šio viešbučio statybos pradžia buvo planuojama dar praėjusį rudenį, bet „Vastint Lithuania“ sugaišo ieškodama statybos įmonės.

Mat su anksčiau numatyta viešbučio operatore – „SPA Vilnius“ prekės ženklui atstovaujančia bendrove „Raminora“ buvo suderėta tik tokia nuomos kaina, kuri privertė gerokai mažinti numatytą statybos sąmatą.

Teko atsisakyti antrojo požeminio aukšto, kuriame buvo numatyta dalis technologinių įrenginių ir keliasdešimt automobilių stovėjimo vietų. Be to, projekto sąmata buvo mažinama tiesioginio įmonės pirkimo – įrangos, baldų, interjero detalių – sąskaita.

Tačiau net ir šitaip apkarpius projektą „Vastint“ nepavyko rasti rangovo, kuris apsiimtų pastatyti tokį viešbutį už skiriamą biudžetą.

Bus didžiausias Palangoje

„Belvar“ finansinis pasiūlymas leido grįžti prie pirminio viešbučio projekto.

„Projekte sugrąžiname antrąjį požeminį aukštą ir interjero prabangos detales, nes „Marriott“ – aukšto lygio viešbučių tinklas“, – teigė K.Vedeckis

Bet projektas pareikalaus didesnių pataisų, nes tenkinant „SPA Vilniaus“ pageidavimus daugiau ploto buvo numatyta sveikatinimo procedūroms.

„Belvar“ palieka dalį anksčiau planuotų SPA paslaugų, tačiau labiau pabrėžia konferencijų pasiūlą. Todėl planuojama įrengti 350 vietų konferencijų salę.

Ji bus įrengta požeminiame aukšte, todėl viešbučio vidiniame kieme teko atsisakyti lauko baseino.

Anot K.Vedeckio, pramoginių baseinų netruks viešbučio viduje, kuriame bus įrengta ir 30 kambarių, skirtų sveikatinimo procedūroms.

„Marriott“ viešbutis bus didžiausias Palangoje. Apie 1,2 hektaro ploto sklype numatytame pagrindiniame pastate ir dar 4 papildomose vilose bus 173 kambariai.

Statyti pradės vasarą

Tikimasi, kad statybinė technika į būsimojo viešbučio vietą galės įvažiuoti bent vasaros pradžioje.

Statybai numatoma 18–20 mėnesių, todėl „Marriott“ viešbutis duris turėtų atverti 2021 metų vasaros sezonu.

Projektui įgyvendinti jau atrinkta Lietuvos statybos kompanija, kuri kol kas nėra skelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.