ES rado būdą, kaip apsunkinti „Gazprom“ gyvenimą

ES dujų direktyvos pataisos įsigalios greitai ir bus taikomos Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projektui „Nord Stream 2“, pareiškė Europos Komisijos Energetikos generalinio direktorato vadovas.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė kai kurių ES narių aktyvaus priešinimosi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Nord Stream 2“ projektas sulaukė kai kurių ES narių aktyvaus priešinimosi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 4:23 PM

„Naujos redakcijos direktyva įsigalios greitai, bet kokiu atveju – iki „Nord Stream 2“ veikimo pradžios. Tai reiškia, kad ši direktyva šiam projektui bus taikoma“, – po pirmadienį Briuselyje vykusio ES energetikos tarybos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė Dominique Ristori.

Jo žodžiais, dauguma ES narių pritaria šios direktyvos taikymui iškart po jos paskelbimo, atsižvelgiant į visus pakeitimus, ir toks sutarimas yra labai svarbus, nes jis garantuoja greitą direktyvos suderinimą su ES narių nacionaliniais teisės aktais.

ES narių nuolatinių atstovų komitetas („Coreper“) vasarį patvirtino Europos Komisijos pasiūlytas ir su Europos Parlamentu suderintas ES dujų direktyvos pataisas. Jas toliau tvirtins Europos Parlamentas ir Europos Taryba.

Manoma, kad pataisos gali apsunkinti Rusijos koncerno „Gazprom“ per Baltijos jūrą tiesiamo dujotiekio „Nord Stream 2“ projektą, bet nutiesti vamzdyno nesutrukdys.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė kai kurių ES narių, įskaitant ir Lietuvos, aktyvaus priešinimosi: jis laikomas ne ekonomine, o politine schema.

„Gazprom“ dvi „Nord Stream 2“ gijas greta 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą tikisi nutiesti iki šių metų pabaigos. Jos padvigubintų šio vamzdyno pajėgumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.