Medkirčiai šiaušiasi – dėl juokingų atlyginimų urėdiją grasina palikti be darbo rankų

Lietuvos miško darbų įmonės skundžiasi negalinčios susiderėti su Valstybinių miškų urėdija (VMU) dėl bent kiek aukštesnių rangos darbų kainų valstybiniuose miškuose ir grasina, užuot dalyvavę viešuose urėdijos skelbiamuose miškasodžio konkursuose, ieškotis užsakymų Skandinavijoje ar Vokietijoje, kur už miško darbus mokama keleriopai daugiau, rašo „Lietuvos žinios“.

Medkirčiams nėra iš ko mokėti nė minimalaus darbo užmokesčio.<br>V.Balkūno nuotr.
Medkirčiams nėra iš ko mokėti nė minimalaus darbo užmokesčio.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 8:31 AM

„Lietuvos privačiuose miškuose už tokius pat darbus mums moka 1,5 karto daugiau negu Valstybinių miškų urėdija, o esant dabartiniams įkainiams, kurie netgi mažesni nei anksčiau buvę, mūsų žmonės vejami iš miško, nes jiems nėra iš ko mokėti nė minimalaus darbo užmokesčio“, – dienraščiui sakė Lietuvos miško darbų rangovų asociacijos prezidentas Vidmantas Jusas.

Pasak jo, VMU nustatomas kirtimo darbų įkainis nė iš tolo neprilygsta darbų savikainai, juolab kad VMU pati savo jėgomis atlieka darbus didesne kaina ir patogiausiuose brandžių medynų plotuose esą taupydama techniką, o rangovams esą palieka imliausius darbui plotus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją