Už netinkamos maisto produktų reklamos skleidimą skyrė baudą

Ekologiškus produktus importuojančiai ir parduodančiai bendrovei „Alpana“ už Lietuvos reklamos įstatymo nuostatų pažeidimą skirta 1 000 eurų bauda.

Bendrovei „Alpana“ už Lietuvos reklamos įstatymo nuostatų pažeidimą skirta 1000 eurų bauda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bendrovei „Alpana“ už Lietuvos reklamos įstatymo nuostatų pažeidimą skirta 1000 eurų bauda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-19 15:26

Kaip praneša Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), ji gavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos persiųstą Lietuvos reklamos įstatymo pažeidimo protokolą dėl bendrovės „Alpana“ reklamos naudojimo reikalavimų nesilaikymo.

Tyrimo metu nustatyta, kad bendrovė savo interneto tinklalapyje skleidė 16 skirtingų maisto produktų reklamą, kurioje užsimenama ir nurodoma apie žmogaus ligų gydymo ar profilaktines savybes bei kitas savybes, kai tokios informacijos pateikimas neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Vertindama bendrovės veiksmus VVTAT pažymėjo, kad vidutinis vartotojas, perskaitęs ar išgirdęs bendrovės „Alpana“ minėtų maisto produktų reklamą, gali nepagrįstai susidaryti įspūdį, kad šie maisto produktai pasižymi ligų gydymo, profilaktinėmis ir kitomis savybėmis, kurių jie neturi, ir dėl šios priežasties gali būti suklaidintas.

Tuo metu vartotojai privalo gauti teisingą ir išsamią informaciją apie parduodamus maisto produktus, kad ja vadovaudamiesi galėtų nuspręsti, kuriuos maisto produktus nori įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.