Aktorius Dalius Skamarakas: scenoje – „keistuolis“, namuose – aktyvūs rūšiuotojas!

Visuomet šmaikštus ir energingas „Keistuolių teatro“ aktorius Dalius Skamarakas pasirodo, itin domisi kuo mažesniu vartojimu: net įsigydamas kasdienę prekę, atkreipia dėmesį, kaip ji supakuota: kuo mažiau plastiko, ar kitos kurios medžiagos, naudojamos įpakavimui – tuo ši prekė Daliui patrauklesnė. TV laidoje „Atliekų kultūra“ žinomas vyras su žiūrovais dalinsis savo patirtimis bei pastebėjimais, ir netgi pažers patarimų: „Pirkdami, pavyzdžiui, apelsinus – neimkit tų maišelių. Turėkit vieną didelį maišelį ir jiems tikrai nieko tokio, kad bus jame atskirai, nieko jiems neatsitiks. Žiūrint lauke, kai papučia vėjas, ir tie maišeliai ima aplink skraidyti, tai supranti, kiek šiukšlių ir nereikalingų daiktų mes pasiimam iš parduotuvės“.

 Visuomet šmaikštus ir energingas „Keistuolių teatro“ aktorius Dalius Skamarakas pasirodo, itin domisi kuo mažesniu vartojimu.<br> V.Balkūno nuotr.
 Visuomet šmaikštus ir energingas „Keistuolių teatro“ aktorius Dalius Skamarakas pasirodo, itin domisi kuo mažesniu vartojimu.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 12:31 PM, atnaujinta Apr 10, 2019, 11:39 AM

Na, o „Atliekų kultūros“ laida šią savaitę svečiuojasi Elektrėnų mieste, kur įvyko pirmasis Lietuvos džiazo festivalis ir ruošiami patys geriausi šalies ledo ritulininkai. Tačiau ne vien sportu ar menu gali pasigirti šis jaunas miestas, o ir puikia atliekų kultūra. Kaip 69-erius metus gyvuojantis miestas ir tik pirmus 20 metų skaičiuojanti miesto savivaldybė išlaiko tokią švarią savo miesto aplinką? Viena iš paslapčių – ugdymas nuo pat mažų dienų. Elektrėnų savivaldybės Administracijos direktorius Virgilijus Pruskas gali iš tiesų didžiuotis savo bendruomene: „Pirmiausiai reikia žmonėms sudaryti tinkamas sąlygas, kad jie galėtų teisingai atliekas tvarkyti, todėl tiek dėmesio ir skyrėme rūšiavimo temai nuo pat pradžių“.

Kaip jau esate įpratę matyti „Atliekų kultūros“ laidose, taip ir šįkart išvysite, ką galima pasigaminti iš nereikalingų daiktų. Šios laidos herojė – kūrybingoji ponia Janina, kartu su bičiule įkūrusi savo studiją, kur senus daiktus atgaivina naujam gyvenimui. Kas bus pagaminta šįkart – sužinosite jau šį sekmadienį 11 valandą įsijungę „Lietuvos ryto“ televizijos kanalą.

„Slapta kamera“ nebus išjungta ir šią savaitę. O šįkart išgirsite ir šmaikščių naujovių šioje rubrikoje. Kokių? Nepraleiskite „Atliekų kultūros“ laidos ir tikrai sužinosite!

Kartais esame linkę praleisti tokius mažus dalykus kaip šiukšlės. Juk nėra nė vieno žmogaus, kuris kasdien neišmestų bent vieno popierėlio, maisto likučių ar paprasčiausio maišelio. Bet kodėl gi to nepadarius protingai – rūšiuoti yra paprasta ir naudinga, kai žinote, kaip tai daryti. Todėl kiekvieną sekmadienį „Atliekų kultūra“ paruošia jums naujų patarimų, kaip pakviesti rūšiavimą į savo namus.

TV laida „Atliekų kultūra“ transliuojama kiekvieną sekmadienį, 11-ą ryto, laidos kartojimas: penktadieniais 7 val. 30 min. Internete „Atliekų kultūros“ laidas rasite čia.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.