Projektas „Gero darbdavio ABC“ – apie tai, kaip išlikti konkurencingiems darbo rinkoje

Specialistų trūkumas, mažėjantis darbuotojų lojalumas bei naujų talentų pritraukimas yra kiekvieno darbdavio galvos skausmas. Tai skatina juos nuolat ieškoti naujų personalo valdymo sprendimų ir priemonių, kaip pritraukti talentus ir išlaikyti esamus darbuotojus. Apie visa tai bus dalijamasi naujoje rubrikoje „Gero darbdavio ABC“, kur verslininkai papasakos apie savo patirtis ir pasidalins patarimais, padėsiančiais motyvuoti ir išlaikyti esamus darbuotojus bei pritraukti naujus.

 Asociatyvi nuotr.
 Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2019, 3:57 PM

Siekiant didinti darbdavio patrauklumą, įmonės pasitelkia skirtingus metodus – premijas, daugiau apmokamų atostogų dienų, sporto klubo narystę, pietus įmonės sąskaita, sveikatos draudimą ir pan.

Visgi žmogiškųjų išteklių specialistai pastebi, kad tokius metodus šiandien siūlo beveik visos įmonės, todėl tai nepaverčia įmonės patrauklesne. Darbuotojų apklausos rodo, kad jie labiausiai vertina galimybę tobulėti ir tarp siūlomų priedų teikia prioritetą kvalifikacijos tobulinimui ir kursams.

Kvalifikacijos tobulinimas motyvuoja darbuotojus, nes jie supranta, kad tai jų, kaip specialistų, vertę didinanti investicija į ateitį. Jaunam darbuotojui mokymai padeda kaupti patirtį ir žinias, senbuviui – atsinaujinti žinias ir patobulinti įgūdžius. Ši praktika naudinga ne tik darbuotojui, bet ir įmonei, siekiančiai turėti geriausius specialistus rinkoje.

„Gero darbdavio ABC“ – tai straipsnių ciklas apie darbdaviams ir darbuotojams kylančius iššūkius, šiuolaikinio darbuotojo kompetencijas ir verslo poreikius.

Sėkmingos Lietuvos įmonės papasakos, kaip tvarkosi su esamais darbo rinkos iššūkiais ir kokiems ateities pokyčiams ruošiasi. Rubrikoje bus ieškoma atsakymų į šiuo metu darbuotojams ir darbdaviams aktualiausius klausimus: kaip pritraukti talentingus darbuotojus, integruoti rinkos naujokus, motyvuoti tūkstantmečio kartą? Taip pat kokius darbuotojų įgūdžius labiausiai vertina darbdaviai ir kodėl svarbu nuolat tobulėti? Geriau ieškoti reikalingo specialisto ar jį užsiauginti patiems? Kokią pridėtinę vertę įmonei duoda darbuotojų tobulėjimas?

Siekiant verslui palengvinti sąlygas pasirūpinant savo darbuotojų kvalifikacija, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojamų ES investicijų priemonių pagalba sudaromos galimybės dirbantiesiems prisitaikyti prie sparčiai kintančių darbo rinkos poreikių.

Įmonės jau dabar gali kreiptis dėl ES investicijų darbuotojų mokymams: finansavimas teikiamas įmonių darbuotojų mokymams pameistrystės forma, kvalifikacijai arba jos daliai įgyti ar kvalifikacijai tobulinti. Daugiau informacijos apie priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ ir kitas priemones galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.