Mažos įmonės augimas priklauso nuo darbuotojų tobulėjimo

Mažoms ir vidutinėms įmonėms kvalifikuota ir profesionali darbuotojų komanda yra ne mažiau svarbi nei tarptautinėms korporacijoms. Vis dėlto, nedidelio kapitalo įmonėms daug sunkiau pritraukti aukštos kvalifikacijos specialistus. Dėl šios priežasties mažieji darbdaviai aktyviai investuoja į savo darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, suprasdami, kad tik jų tobulėjimas leidžia įmonei augti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 12:18 PM

10 darbuotojų turinčios konsultacinės įmonės UAB „RVS konsultacijos“ vadovas Raimondas Vytautas Sklėnys stengiasi tobulinti darbuotojų kvalifikaciją, nes papildomos atnaujintos žinios prisideda prie įmonės našumo rodiklių gerinimo ir konkurencingumo šalyje didinimo.

„Nuo pat įmonės veiklos pradžios susiduriame su darbuotojų tam tikrų kompetencijų trūkumu. Dėl sparčios technologijų kaitos reikalavimai darbuotojams auga, bet kadangi mums sudėtinga pritraukti mūsų poreikius atitinkančius darbuotojus, investuojame į esamų darbuotojų tobulėjimą. Dabar daugiausiai dėmesio skiriame pardavimų krypties mokymams“, – sako R. V. Sklėnys.

Mokymai darbuotojams sutaupo laiko

Jis pastebi, kad mokymai jau dabar duoda naudą – darbuotojai greičiau atilieka naujas užduotis , o tai didina įmonės produktyvumą.

„Pastebiu, kad vis trumpiau užtrunku deleguodamas užduotis – nereikia ilgai aiškinti kaip jas atlikti. Tuo pačiu vis daugiau darbuotojų įsitraukia ieškant geriausio sprendimo tam tikrai problemai. Jaučiame, kad pastaruoju metu esame stipriai patobulėję – kvalifikuoti darbuotojai ne tik atliepia augančius klientų lūkesčius, bet ir daro teigiamą įtaką rezultatams – darbus atliekame greičiau ir kokybiškiau“, – sako įmonės vadovas.

Moko, kad nesuprastėtų kokybė

UAB „RVS konsultacijos“ darbuotojų mokymams apie pardavimus, klientų aptarnavimą, rizikos valdymą ir kitas darbuotojams aktualias temas pasinaudojo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ES investicijų priemone „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“.

Įmonės vadovas teigia, kad šios ES investicijos darbuotojų kvalifikacijai tobulinti yra ypač aktualios mažoms įmonėms, nes įprastai jos pačios negali skirti didelių resursų mokymams.

„Darbo rinka neatitinka įmonės poreikių – mums sunku pritraukti reikalingus specialistus. Šis trūkumas tampa pagrindiniu įmonės plėtros stabdžiu. Nesiimant iniciatyvos vystyti ir plėtoti darbuotojų kompetencijų, darbo efektyvumo lygis liktų tame pačiame lygyje arba palaipsniui pradėtų prastėti“, – sako R. V. Sklėnys.

Naudą įvertina ir klientai

Kadangi mokymai darbuotojams vis dar vyksta, pašnekovas paaiškina, kad rezultatus iliustruoti skaičiais sudėtinga, tačiau viliasi, jog investicijų grąžą jaus ne tik žinių gavę darbuotojai, bet ir klientai.

„Tikimės, kad galėsime įvertinti mokymų naudą – pokytis gali pasireikšti didesniu našumu, kokybiškesniu produktu, mažesne broko tikimybe“, – pasakoja įmonės vadovas.

Įmonės jau dabar gali kreiptis dėl ES investicijų įmonės darbuotojų mokymus paremtai veiklai, nukreiptai į darbuotojų kvalifikacijos tobulinimą.

Daugiau informacijos apie priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.