Talentingų darbuotojų į regionus padeda pritraukti mokymai

Kvalifikuotų ir praktinės patirties turinčių darbuotojų stygius nėra naujiena. Jų poreikis šiandien labai jaučiamas ir plastiko gaminių pramonėje, ypatingai regionuose, todėl įmonės ryžtasi samdyti tik teorinių įgūdžių turinčius darbuotojus, kurie po mokymų darbo vietoje tampa savo srities specialistais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-27 14:09

PET tarą ir jos gaminimui skirtus įrenginius gaminančios Kretingos įmonės UAB „Terekas“ naujų rinkų vadovas Gytis Širvinskas teigia, jog pritraukti talentus į regioną – sunki užduotis, kurią išspręsti padeda suteikiamos mokymosi ir savęs realizavimo galimybės.

Naujajai kartai svarbu realizuoti save

Įmonė darbuotojų mokymams pasinaudojo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ES investicijų priemone „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“.

G. Širvinsko teigimu, darbuotojų įgūdžių tobulinimas įmonėje visada buvo svarbus, nes galimybė tobulėti ir realizuoti save – vienas pagrindinių būdų į regionus pritraukti talentingus jaunuolius.

„Naudodamiesi ES fondų investicijomis, įmonėje darbuotojus apmokome pagal pameistrystės programą, taip pat skiriame dalį lėšų ne tik naujai atėjusių darbuotojų motyvacijai mokymosi metu kelti, bet ir skatinti patyrusius meistrus perteikti savo patirtį naujokams. Taip siekiame pritraukti ir išlaikyti gabius darbuotojus, norinčius mokytis ir realizuoti save, kurių įprastai nevilioja darbas regione“, – teigia pašnekovas.

Anot jo, investicijos į mokymus įmonei atsiperka įvairiais būdais, vienas jų – reputacijos kūrimas: „Talentingi, mokantys pateikti save jaunuoliai yra puikus būdas įmonei gerinti savo įvaizdį. Darbuotojas veikia įmonės vardu, todėl siekiame suteikti ne tik technines žinias, bet ir lavinti pardavimų įgūdžius, kad darbuotojai tinkamai reprezentuotų įmonę. Tai parodo ne tik aukštą darbuotojo, bet ir verslo profesionalumo lygį.“

Darbuotojus apmoko nuo A iki Ž

Pašnekovas teigia, jog naudodami ES fondų investicijas darbuotojų apmokymams, jie neapsiriboja tik būtiniausių darbinių kompetencijų lavinimu.

„Naujiems darbuotojams pirmiausia pristatome mūsų kuriamą produktą, naudojamą įrangą, funkcijas – supažindiname su visu gamybos procesu. Stengiamės suteikti rinkodaros srities žinių – kaip prisistatyti pačiam ar pristatyti įmonę, kaip bendrauti su tiksline auditorija. Darbuotoją stengiamės paruošti visapusiškai, perteikti kitų komandos narių sukauptą patirtį, kad darbo metu naujokui kiltų kuo mažiau klausimų“, – atskleidžia įmonės atstovas.

Efektyvūs mokymai užtikrina sklandų įmonės darbą

Pašnekovo teigimu, įmonė veiklos efektyvumą didinti siekė jau ilgai, o proveržį pasiekti pavyko parengus detalų mokymų ir darbo planą, kurio laikytis privalo visi naujokai, dar nesukaupę pakankamai patirties.

„Negalima iš naujai atėjusio žmogaus tikėtis, kad jis viską perpras akimirksniu. Tam parengėme detalų kiekvienos profesijos aprašymą, kurio nuostatų laikytis privalo kiekvienas darbuotojas, o tai leido sutaupyti laiko ir išteklių, nes kai kurių bazinių įgūdžių nebereikia kiekvienam perteikti atskirai. Tai labai pagreitina darbą, jį supaprastina, o įmonė daro mažiau klaidų“, – teigia G. Širvinskas.

Įmonės, norinčios tobulinti savo darbuotojų kvalifikaciją, jau dabar gali kreiptis dėl ES investicijų darbuotojų mokymams paremtai veiklai.

Daugiau informacijos apie priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.