Pokyčiai „Revolut“: galvoja ir apie plėtrą Vilniuje

Jungtinės Karalystės startuolis „Revolut“ žmogiškųjų išteklių vadovu paskyrė Andrių Bičeiką. Jis įmonėje anksčiau ėjo verslo produkto, Baltijos regiono vadovo ir Verslo plėtros vadovo pareigas, praneša įmonė.

Kartu su programėlės atnaujinimu klientams pristatomos ir i<br> „Revolut“ nuotr. 
Kartu su programėlės atnaujinimu klientams pristatomos ir i<br> „Revolut“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-03 09:27

Vasarį A. Bičeika buvo išėjęs iš darbo „Revolut“ ir priėmė sprendimą eiti verslo plėtros vadovo pareigas kitoje tarptautinėje kompanijoje.

„Po kelių dienų darbo supratau, kad ieškojau ne to. Iš naujos darbovietės išėjau neturėdamas tolesnio plano, tačiau susitikus su („Revolut“ įkūrėju ir vadovu) Niku Storonskiu išsigryninome, kad kompanijai šiuo metu reikalingi tokie darbai, kurie man pasirodė ypač įdomūs“, – pranešime cituojamas A. Bičeika.

Jo teigimu, ne tik su pasauline plėtra atsirandančios naujos galimybės, tarp kurių ir Lietuvos biuro stiprinimas, bet ir jau padarytas įdirbis tapo priežastimi grįžti į „Revolut“.

„Šiuo metu didžiausią dėmesį skirsiu naujų darbuotojų pritraukimui ir komandos formavimui, o jei matysime, kad šalies programuotojai atitinka mūsų darbų profilį, šis skaičius tikrai augs – tikėtina, kad ateityje Vilniuje turėsime ir vieną didžiausių savo programuotojų centrų“, – teigia A. Bičeika.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas pernai gruodį išdavė „Revolut“ specializuoto banko licenciją. „Revolut“ Lietuvoje planuoja teikti indėlių ir paskolų paslaugas.

Tačiau „Revolut“ iš užsienio žiniasklaidos anksčiau sulaukė kritikos dėl to, kad esą buvo išjungęs apsaugos mechanizmus ir dėl to esą nebuvo suvaldyta keli tūkstančiai įtartinų pervedimų. „Revolut“ aiškino, kad sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas anksčiau yra kreipęsis į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut“ ryšių su Rusija. Lietuvos bankas tuo metu teigė, kad S. Jakeliūno minima informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.

Šiuo metu yra inicijuojamas kreipimasis į Seimą dėl kreipimosi į Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisiją, kuri patikrinimą dėl „Revolut“ turėtų atlikti trečią kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.