Vyriausybinė komisija nepriėmė sprendimo dėl „Revolut“

 Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija, jau du kartus svarsčiusi specializuotą banką Lietuvoje kuriančio Didžiosios Britanijos finansų startuolio „Revolut” atitiktį nacionaliniam saugumui, ketvirtadienį nepriėmė jokio sprendimo – šį kartą bendrovė pati prašė įvertinti, ar ji atitinka nacionalinio saugumo interesus.  

S. Jakeliūno įsitikinimu, „Revolut“ rizikos valdymas jau šiuo metu reikalauja ir ateityje reikalaus neproporcingų Lietuvos institucijų išteklių.<br>lrytas.lt koliažas
S. Jakeliūno įsitikinimu, „Revolut“ rizikos valdymas jau šiuo metu reikalauja ir ateityje reikalaus neproporcingų Lietuvos institucijų išteklių.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 12:44 PM

„Komisijos posėdyje buvo aptartas „Revolut“ kreipimasis į su prašymu dar kartą įvertinti įmonės atitiktį nacionalinio saugumo interesams. Sprendimai nepriimti, kreipimasis gautas tik užvakar. Komisija tik aiškinasi situaciją, tikslinasi informaciją“, – BNS nurodė Vyriausybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Laima Staknytė-Patinskienė.

„Revolut“ trečiadienį kreipėsi į komisiją, Seime kilus diskusijai ir siekdama išsklaidyti abejones dėl jos veiklos Lietuvoje.

„Matydami, kad vis dar keliami klausimai, ir, vertindami valdžios atstovų darbą bei siekį turėti visus reikalingus atsakymus, siekiame išsklaidyti visas galimas abejones dėl bendrovės tinkamumo veikti šiame sektoriuje”, – pranešime cituojamas „Revolut” įkūrėjas ir vadovas Nikas Storonskis.

Dar vieno „Revolut“ vertinimo siekia ir „valstiečio“ Stasio Jakeliūno vadovaujamas parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas (BFK). Seimas ketvirtadienį po pateikimo priėmė svarstyti nutarimo projektą, kuris įpareigotų komisiją dar kartą vertinti „Revolut“ veiklą, ir toliau jį svarstys balandžio 25-ąją.

S. Jakeliūno įsitikinimu, „Revolut“ rizikos valdymas jau šiuo metu reikalauja ir ateityje reikalaus neproporcingų Lietuvos institucijų išteklių.

Anksčiau du kartus vyriausybinė komisija yra pareiškusi, kad „Revolut“ grėsmių nacionaliniam saugumui nekelia.

Specializuoto banko licenciją „Revolut Bank“ pernai gruodį išdavė Europos Centrinis bankas, pritarus Lietuvos bankui. Pastarojo valdybos narys Marius Jurgilas yra ne kartą sakęs, kad kad licencija „Revolut“ buvo išduota įvertinus ne tik finansines rizikas, bet ir iššūkius nacionaliniam saugumui, politines ir geopolitines rizikas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.