„Brexit“ padariniai: vis mažiau britų renkasi atostogas ES šalyse

Besitęsiant „Brexit“ nežinomybei, šiemet beveik pusė britų turistų vasaros atostogas praleis už ES ribų, praneša BBC.

Pasak Jungtinės Karalystės (JK) kelionių organizatoriaus „Thomas Cook“, 48 proc. turistų, sausio-vasario mėnesiais užsirezervavusių lėktuvų bilietus ir viešbučius vasarai, rinkosi ne ES kryptis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak Jungtinės Karalystės (JK) kelionių organizatoriaus „Thomas Cook“, 48 proc. turistų, sausio-vasario mėnesiais užsirezervavusių lėktuvų bilietus ir viešbučius vasarai, rinkosi ne ES kryptis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-29 16:25

Pasak Jungtinės Karalystės (JK) kelionių organizatoriaus „Thomas Cook“, 48 proc. turistų, sausio-vasario mėnesiais užsirezervavusių lėktuvų bilietus ir viešbučius vasarai, rinkosi ne ES kryptis. Tai yra 10 proc. punktų daugiau nei tuo pat metu pernai. Nepaisant už ES ribų vykstančių turistų skaičiaus augimo, Ispanija išlieka labiausiai lankoma.

„Brexit“ privertė mūsų šeimą susimąstyti ir mes pirmą kartą važiuojame į Turkiją. Svaro kursas (Turkijos liros atžvilgiu) yra kur kas geresnis nei euro atžvilgiu, todėl tokia kelionė yra vertingesnė“, – BBC sakė Kevinas Colesas iš Nortamptonšyro.

„Thomas Cook“ duomenimis, į populiariausių atostogų krypčių penketuką, be Ispanijos, taip pat patenka Turkija, Graikija, Jungtinės Valstijos ir Kipras.

Be to, į Tunisą vykstančių turistų skaičius auga itin sparčiai po to, kai JK atšaukė draudimą vykti į Tunisą dėl 2015 m. įvykusio teroro išpuolio, kai buvo nužudyti 30 britų turistų.

„Thomas Cook“ generalinio direktoriaus Peterio Fankhauserio teigimu, kol kas per anksti kalbėti apie spalio pabaigoje turėsiančio įvykti „Brexit“ poveikį turizmui. Visgi, pabrėžė vadovas, nežinomybė dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES ir „Brexit“ datos atidėjimas lėmė tai, kad daugelis poilsiautojų atsargiau rinkosi, kur praleisti atostogas.

„Nėra jokių abejonių, kad besitęsianti nežinomybė dėl Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos privertė daugelį klientų stabdyti savo šios vasaros atostogų planus“, – kalbėjo P. Fankhauseris.

Darius Mikutavičius

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.