800 naujų kambarių padarė savo – Vilniaus rezultatai prasčiausi tarp Baltijos sostinių

Vilniaus viešbučių užimtumas šiemet pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2018 metų laikotarpiu, smuko 17 proc., remiantis „STR Global“ duomenimis rašo „Verslo žinios“.

Pasirinikimas turistams didėja – per metus sostinės rinka pasipildė 800 naujų viešbučių kambarių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasirinikimas turistams didėja – per metus sostinės rinka pasipildė 800 naujų viešbučių kambarių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 9:09 AM

Viešbutininkai aiškina, kad rodiklius žemyn nutempė išaugusi konkurencija – per metus sostinės rinka pasipildė 800 naujų viešbučių kambarių.

Nuosmukį pirmąjį ketvirtį patyrė visų trijų Baltijos sostinių viešbučiai, visgi Vilniuje užimtumo smukimas buvo didžiausias, o Rygoje ir Taline kritimas buvo mažesnis – atitinkamai 2 ir 5 proc.

Vilniuje pirmąjį ketvirtį sparčiausiai mažėjo ir viešbučių kainos bei pajamos. Vidutinė viešbučio numerio kaina Vilniuje krito beveik 6 proc., o pajamos už vieną kambarį – beveik 21,8 proc., o Taline vidutinė kambario kaina porą procentų padidėjo.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Ližaitytė sako, kad tokio metinio viešbučių užimtumo kaip pernai šiemet tikėtis negalima: „Tikimės, kad per visus 2019 metus kainos nekris, tačiau metinis užimtumas gali būti mažesnis nei 2018 metais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.