Sumanė ir nesustoja: prekybininkų laisvadienius vertins ir Konkurencijos taryba

Konkurencijos taryba turėtų vertinti įstatymo pataisas, siūlančias, kad didieji prekybos tinklai nedirbtų bent 4 dienas per metus. To tarybos trečiadienį paprašė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas.

Prekybininkams siūloma uždrausti darbus ne tik per Kalėdas ir Velykas, bet ir Vasario 16-ąją bei Lapkričio 1-ąją.<br> D.Umbraso nuotr. 
Prekybininkams siūloma uždrausti darbus ne tik per Kalėdas ir Velykas, bet ir Vasario 16-ąją bei Lapkričio 1-ąją.<br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 12:58 PM

Komiteto pirmininkė socialdarbietė Rimantė Šalaševičiūtė ir jos pavaduotojas valstietis Tomas Tomilinas neseniai registravo Darbo kodekso pakeitimą. Pagal jų sumanymą prekybininkams siūloma uždrausti darbus ne tik per Kalėdas ir Velykas, bet ir Vasario 16-ąją bei Lapkričio 1-ąją.

Jeigu Seimas priimtų pataisas, biudžetas per metus negautų apie 2 mln. eurų pajamų, skaičiuoja T.Tomilinas.

R.Šalaševičiūtė supažindino su „Maximos“ darbuotojų apklausos rezultatais. Jie esą parodė, kad žmonės labiausiai nori nedirbti 5 dienas per metus – dar ir 1-ąją Naujų metų dieną.

Pernai rugpjūtį didieji prekybos tinklai ir įmonių profesinės sąjungos preliminariai sutarė, kad parduotuvės nedirbtų per Kalėdas bei Velykas. 2018-aisiais visi prekybos tinklai nedirbo pirmąją Kalėdų dieną, šiemet Velykų sekmadienį tik dalis jų.

Seimas 2018 metų birželį po pateikimo pritarė Darbo kodekso pataisai, siūlančiai uždaryti parduotuves paskutinį mėnesio sekmadienį ir per visas šventines dienas, kurių yra 13: Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai, Velykos, valstybingumo datos, Rasos, Žolinė, Motinos ir Tėvo dienos bei kitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.