„BAA Training“ investuos į papildomus realaus skrydžio treniruoklius Europoje ir Azijoje

Reaguodamas į augantį pasaulinį pilotų trūkumą „BAA Training“, trečias pagal dydį nepriklausomas aviacinių mokymų centras Europoje, skelbia apie planus plėsti turimą realaus skrydžių treniruoklių parką įsigyjant ir įrengiant 6 papildomus treniruoklius Europos ir Azijos atstovybėse. Skaičiuojama, jog planuojamos investicijos gali siekti 60mln. eurų.

„BAA Training“ 
„BAA Training“ 
 „BAA Training“
 „BAA Training“
 „BAA Training“
 „BAA Training“
 „BAA Training“ generalinė direktorė Eglė Vaitkevičiūtė
 „BAA Training“ generalinė direktorė Eglė Vaitkevičiūtė
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 2:14 PM

34% pasaulinio oro eismo šiandien vyksta Europoje, o daugiau nei 100 oro linijų, 400 oro uostų ir 60 оro navigacijos paslaugų tiekėjų paverčia oro transportą vienu svarbiausiu Europos ekonomikos žaidėju. Orlaivių gamintojo „Boeing“ prognozėmis per artimiausius 20 metų Europos lėktuvų parkas paaugs 80% pasiekdamas 8 800 orlaivių skaičių, iš kurių didžioji dauguma siauro fiuzeliažo lėktuvai. Prognozuojama, jog tokiam aviacijos augimui patenkinti vien Europoje prireiks 146 000 naujų pilotų.

„Bendradarbiaudami su savo partnerėmis oro linijomis matome augantį mokymų resursų poreikį. Šiuo metu, daugelis oro linijų jei ir turi savo pačių mokymo įstaigas ir įrangą, visus resursus išnaudoja esamų pilotų kvalifikacijų atnaujinimui. Tuo tarpu naujų pilotų ruošimui resursų nebeužtenka. Ne paslaptis, jog naujokams veiklą pradėti aviacinių mokymų rinkoje sunku – būtina peržengti ne tik specialių žinių, bet ir aukštą investicinio kapitalo barjerą. Vieno treniruoklio kaina gali svyruoti nuo 9 iki 20 mln. eurų, o kur dar investicijos į specialius reikalavimus atitinkančius pastatus. Džiaugiamės, jog būdami „Avia Solutions Group“ nare, turime stiprų pagrindą ir galime įgyvendinti ambicingus planus“, komentuoja Eglė Vaitkevičiūtė, „BAA Training“ generalinė direktorė.

Vykdydama strateginį plėtros planą „BAA Training“ 2019 metais ketina įrengti jau ketvirtą mokymų pastatą centrinėje būstinėje Vilniuje ir įrengti jame du papildomus realaus skrydžio treniruoklius: Airbus A320ceo ir Boeing 737NG. Papildomai įmonė aktyviai ieško galimybių plėsti savo treniruoklių tinklą Europoje pradedant nuo Romos, kur per artimiausius du metus taip pat ketinama įrengti du realaus skrydžio treniruoklius: Airbus A320neo ir Boeing 737NG.

Tuo tarpu Azijoje per artimiausius 20 metų prognozuojamas pats intensyviausias aviacijos augimas. „Boeing“ duomenimis vien Pietryčių Azijoje lėktuvų skaičius išaugs nuo 1 480 iki 4 340, ir net 77% šių lėktuvų numatomi siauro fiuzeliažo – pagrinde Airbus A320 ir Boeing 737 šeimos lėktuvų modeliai. Tuo tarpu Kinijoje numatomas dar didesnis lėktuvų skaičiaus augimas – šalies lėktuvų parkas nuo 3 500 orlaivių išsiplės iki 8 630.

Atsižvelgiant į tokį aviacijos rinkos augimą Azijoje, „BAA Training“ numato tęsti savo plėtrą ir šiame regione. Jau rudenį duris atvers „BAA Training Vietnam“ naujas mokymų centras, kuriame veiklą planuojama pradėti su pirmuoju Airbus A320 treniruokliu, o vėliau dar šiais metais įrengti antrąjį realaus skrydžio treniruoklį – Airbus A320neo.

Taip pat šiuo metu finalizuojamas bendros įmonės steigimas su partneriais iš Kinijos, kur planuojamas pilotų mokymų centras „BAA Training China“ operuojantis šešis treniruoklius. Pirmieji du, Airbus A320 ir Boeing 737, planuojami įrengti dar iki 2020 antros pusės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.