Dar vienas prekybos tinklas ruošiasi elektroninei prekybai

Prekybos tinklas „Rimi“ elektroninę prekybą trijose Baltijos šalyse ketina pradėti iki 2020 metų, sako bendrovės „Rimi Baltic“ rinkodaros ir verslo plėtros direktorius Gustavas Fernstromas.

Prekybos tinklas „Rimi“ elektroninę prekybą trijose Baltijos šalyse ketina pradėti iki 2020 metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Prekybos tinklas „Rimi“ elektroninę prekybą trijose Baltijos šalyse ketina pradėti iki 2020 metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-12 09:24

„Visose trijose Baltijos šalyse el. prekybą pradėsime iki 2020 metų. Vienoje iš šalių greičiausiai internetinę parduotuvę paleisime dar šių metų pabaigoje. Mūsų įmonių Švedijoje patirtis rodo, kad tai labai laukiama paslauga, ypač aktuali šeimoms ir žmonėms, kuriems sunku rasti laiko apsipirkti“, – „Verslo žinioms“ sakė G.Fernstromas.

Paklaustas, ar pelninga elektroninė prekyba įmanoma ir mažesnėse rinkose, pavyzdžiui, Lietuvoje, G.Fernstromas teigė, kad tiki tokia galimybe: „Nuoširdžiai tuo tikiu. Mes tai darome, nes turime ambicijų išplėtoti pelningą verslą.“

Naujienų agentūra BNS gegužę skelbė, kad bendrovė „Rimi Lietuva“ pernai antrus metus iš eilės dirbo nuostolingai – jos audituoti grynieji nuostoliai siekė 2,995 mln. eurų ir buvo 6,4 proc. didesni nei 2017-aisiais, kai jie siekė 2,814 mln. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje bendrovės 2018 metų veiklos ataskaitoje.

„Rimi Lietuvos“ vadovas Giedrius Bandzevičius tuomet teigė, kad prastesnį grynojo pelno rodiklį lėmė intensyvus pasiruošimas sparčiai ateities plėtrai, būtent el. prekybai, taip pat didėjusios sąnaudos darbo užmokesčiui.

100 proc. „Rimi Lietuvos“ akcijų priklauso Švedijos kompanijos „ICA Gruppen“ kontroliuojamai įmonei „Rimi Baltic“.

Šiuo metu Lietuvoje veikia „Barbora“ („Maxima grupė“) bei „Assorti“ el. maisto prekių parduotuvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.