„Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas paskirtas į ENTSO-E valdybą

Šalies perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas paskirtas į naują kadenciją pradedančią Europos perdavimo sistemos operatorius vienijančios organizacijos ENTSO-E valdybą, praneša „Litgrid“.

2008 metais D. Virbickas dirbo Lietuvos, Latvijos ir Estijos operatorius vienijančios organizacijos „BalTSO“ generaliniu sekretoriumi. 2009-aisiais, įkūrus ENTSO-E, „BalTSO“ įsijungė į šią organizaciją ir veikia kaip Baltijos šalių grupė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
2008 metais D. Virbickas dirbo Lietuvos, Latvijos ir Estijos operatorius vienijančios organizacijos „BalTSO“ generaliniu sekretoriumi. 2009-aisiais, įkūrus ENTSO-E, „BalTSO“ įsijungė į šią organizaciją ir veikia kaip Baltijos šalių grupė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 10:20 AM

„Šis ENTSO-E Generalinės asamblėjos sprendimas mums ypač svarbus sinchronizacijos kontekste: toks pasitikėjimas pareikštas Lietuvai kryptingai įgyvendinant prisijungimo sąlygas, reikalingas darbui vienu dažniu su žemyninės Europos elektros tinklais. Vertinu tai ir kaip mūsų šalies perdavimo operatoriaus profesionalumo pripažinimą“, – pranešime sako „Litgrid“ generalinis direktorius D. Virbickas.

„Litgrid“ vadovas Europos elektros perdavimo sistemos operatorių asociacijos ENTSO-E valdybos nariu slaptu balsavimu patvirtintas birželio 27 dieną vykusiame Generalinės asamblėjos posėdyje. Naujai išrinktoje valdyboje D. Virbickas yra vienintelis Baltijos šalių atstovas, teigiama pranešime.

„Litgrid“ primena, kad gegužės 29 dieną ENTSO-E žemyninės Europos regioninė grupė pranešė, kad Lenkijos, trijų Baltijos šalių ir palaikančių šalių elektros perdavimo operatoriai pasirašė prisijungimo sutartį ir technines prisijungimo sąlygas, kurias įgyvendinus Lietuva, Latvija ir Estija taps Europos elektros tinklo dalimi.

2008 metais D. Virbickas dirbo Lietuvos, Latvijos ir Estijos perdavimo sistemos operatorius vienijančios organizacijos „BalTSO“ generaliniu sekretoriumi. 2009 metais, kai Europos šalių perdavimo sistemos operatorių funkcijas vykdančių bendrovių vadovai įkūrė ENTSO-E, „BalTSO“ įsijungė į šią organizaciją ir toliau veikia kaip Baltijos šalių grupė. D. Virbickas dirbo ENTSO-E Sistemų veiklos komitete, kitose komisijose, darbo grupėse. Nuo 2013 metų D. Virbickas vadovauja Lietuvos perdavimo sistemos operatoriui „Litgrid“, nuo 2016 metų yra Europos Komisijos ekspertas, teigiama pranešime.

ENTSO-E valdyba koordinuoja organizacijos veiklą tarp Generalinės Asamblėjos susitikimų, kurie vyksta keletą kartų per metus. Valdybą sudaro vienuolika narių ir pirmininkas, jie skiriami dvejų metų laikotarpiui.

Šis tinklas vienija 43 perdavimo sistemos operatorius iš 36 šalių. „Litgrid“ yra šios organizacijos narys nuo 2010 metų.

Vienas iš svarbiausių šiandienos darbotvarkės ENTSO-E klausimų yra atsinaujinančių energijos šaltinių integravimas į Europos energetikos sistemą.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.