Lrytas.lt žurnalistai nusprendė apsilankyti restorane ir patys savo akimis pamatyti šonkaulius rekordininkus.
Apie 13 valandą naujai įsikūrusiame restorane „Barcode“, esančiame Vytauto gatvėje, buvo gana ramu. Paprašius vienos porcijos šonkaulių rekordininkų, restorano padavėja šyptelėjo bei pabrėžė nežinanti, ar ši porcija išties didžiausia Lietuvoje, tačiau patikino, kad ją įveikia retas klientas.
Pusės kilogramo kiaulienos šonkaulių su priedais (bulvytėmis bei salotomis) porcija iš viso atsiėjo 12 eurų. Patiekalo laukti prireikė apie 15 minučių.
Tiesa, restorano vadovas Marius Balsys aiškino, kad procesas, kol šonkauliai atsiduria kliento lėkštėje, iš tiesų trunka bent kelias valandas.
„Šefas Sergėjus sugalvojo receptūrą. Darėme degustaciją iš keturių skirtingų prieskonių mišinių. Kiekvieną mišinį jis maišė pats ir visa šeima vieningai išsirinko vieną. O porcija didelė, nes tai yra mūsų kabliukas.
Jos tikrai nemažinsime“, – tvirtino jis.
„Tai – mūsų vizitinė kortelė“, – pridūrė M.Balsio dukra, užimanti restorano administratorės pareigas.
Ir išties – pusės kilogramo šonkaulių porcija atima žada. Ją įveikėme dviese bei stebėjomės, kaip tokią porciją galėtų suvalgyti vienas žmogus.
Verdiktas – nors, kaip sakoma, skonis draugų neturi, likome labai patenkinti ir sugrįšime dar kartą. Tik šįkart dalintis nebeketiname.