Konkurentai, pažinčių svetainėje prisistatę gražia mergina, sekė kiekvieną žingsnį

Specialiųjų tarnybų pramintais neteisėto sekimo takais eina ir verslininkai. Vienas klaipėdiškis netikėtai sužinojo, kad buvęs partneris kontroliavo kone kiekvieną jo žingsnį.

 lrytas.lt koliažas.
 lrytas.lt koliažas.
Konkurentai pažinčių portale apsimetė gražuole mergina, kad iš Aliaus S. galėtų gauti kuo daugiau informacijos.<br> lrytas.lt koliažas
Konkurentai pažinčių portale apsimetė gražuole mergina, kad iš Aliaus S. galėtų gauti kuo daugiau informacijos.<br> lrytas.lt koliažas
 Vyriškis ant lėkštutės pateikė Klaipėdos prokurorams informaciją apie tai, kad buvo neteisėtai sekamas, tačiau tyrėjai ilgai nenorėjo pradėti ikiteisminio tyrimo.<br>G.Gedminaitės nuotr.
 Vyriškis ant lėkštutės pateikė Klaipėdos prokurorams informaciją apie tai, kad buvo neteisėtai sekamas, tačiau tyrėjai ilgai nenorėjo pradėti ikiteisminio tyrimo.<br>G.Gedminaitės nuotr.
 Vyriškis ant lėkštutės pateikė Klaipėdos prokurorams informaciją apie tai, kad buvo neteisėtai sekamas, tačiau tyrėjai ilgai nenorėjo pradėti ikiteisminio tyrimo.<br>V.Balkūno nuotr.
 Vyriškis ant lėkštutės pateikė Klaipėdos prokurorams informaciją apie tai, kad buvo neteisėtai sekamas, tačiau tyrėjai ilgai nenorėjo pradėti ikiteisminio tyrimo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 3, 2019, 2:14 PM, atnaujinta Aug 3, 2019, 2:38 PM

Uostamiesčio verslininkas Alius S. atskleidė jį neteisėtai sekusį asmenį.

Vyriškis ant lėkštutės pateikė Klaipėdos prokurorams informaciją apie tai, kad buvo neteisėtai sekamas, tačiau tyrėjai ilgai nenorėjo pradėti ikiteisminio tyrimo.

Net ir po to, kai iškelti bylą įpareigojo teismas, prokurorai, užuot pradėję spausti galimus įtariamuosius, ėmė siųsti grasinančius laiškus pačiam nukentėjusiajam.

Pranešė buvęs darbuotojas

Apie tai, kad buvo sekamas, Alius S. sužinojo atsitiktinai.

Praėjusiais metais į jį kreipėsi buvęs jo darbuotojas Elšanas Safarovas ir papasakojo, kad dar 2014 metais netyčia į jo telefoną patekdavo SMS žinutės, kurias greičiausiai kažkam siuntinėjo buvęs Aliaus S. verslo partneris Romas Kinderis.

Toks įspūdis jam susidarė, nes žinutės ateidavo iš R.Kinderio telefono numerio.

Alius S. ir R.Kinderis prieš kelerius metus buvo verslo partneriai, jie abu vadovavo tuo metu klestėjusiai bendrovei „SAAS Capital“.

Tačiau prasidėjus ekonominei krizei jų keliai išsiskyrė.

Alius S. kaltino savo partnerį, kad šis apgaule iš jo perėmė pelningą verslą – geležinkelių tiesimą.

Verslininko teigimu, vėliau, siekdami pašalinti jį iš verslo, konkurentai net sufabrikavo prieš jį baudžiamąją bylą.

„Atsitiktinai gautos žinutės tik dar labiau patvirtino mano turimus nuogąstavimus, kad, siekdami perimti verslą, konkurentai nesibodėjo jokių priemonių“, – sakė Alius S.

Sekė minučių tikslumu

Iš šių žinučių paaiškėjo, kad ne tik buvo įsibrauta į Aliaus S. kompiuterį, bet jis buvo ir fiziškai sekamas.

Perskaičius žinutes verslininkui susidarė įspūdis, kad R.Kinderis atsiskaitinėjo nežinomiems asmenims.

„Na, va, rytoj 5 dienoms į Ispaniją išskrenda. Namuose tvarius nuo 22.30 val. vakaro, bet ir Kaune buvo vakar. Nors ne, išėjo iš namų 7.20 val.“,– kažkam raportavo iš R.Kinderio telefono žinutę siuntęs asmuo.

„Trečiadienį pyderas bus Vilniuje, gal jam kanalizaciją tada sutaisykime? Kad mažiau miegotų. Žiauriai aktyvus ir pilnas energijos šiandien jis“, – rašoma kitoje žinutėje.

Apsimetė gražuole mergina

Iš žinučių turinio paaiškėjo ir kaip pavyko įsibrauti į Aliaus S. kompiuterį – verslininkas mėgdavo lankytis pažinčių svetainėse.

Tuomet jo konkurentai, prisistatę gražuole mergina, ėmė bendrauti su juo ir siurbė informaciją.

„Alius užkibo ant mano išgalvotos mergos, rytoj „gmail“ slaptažodžius turim šansą gauti“, – buvo rašoma vienoje žinutėje, vėliau pranešta, kad gautas ir slaptažodis.

Klaidingai peradresavo?

Visas šias per klaidą gautas žinutes E.Safarovas persiuntė Aliui S., o pastarasis kreipėsi su pareiškimu į prokuratūrą, kad R.Kinderio ir kitų galimų jo bendrininkų atžvilgiu būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apklaustas prokuratūroje Alius S. patvirtino, jog žinutėse pateikta informacija atitinka jo gyvenimo detales – tai, kad jis kas mėnesį skraido į Ispaniją, kad vardu minimas vyriškis yra jo sūnus.

Su žinutėmis pateikta informacija sutapo su įvykiu, kai jo bute buvo užkimšta kanalizacija.

Šią informaciją patvirtino ir kaip liudininkas apklaustas E.Safarovas. Jo nuomone, žinutės jo telefone atsidūrė atsitiktinai, nes R.Kinderis greičiausiai klaidingai nustatė peradresavimą.

Prokurorai net netyrė

Tačiau po šių parodymų tyrėjai neatliko jokių veiksmų ir priėmė sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Galimas įtariamasis R.Kinderis net nebuvo apklaustas.

Aliaus S. skundą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas panaikino prokurorų sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Teismas nustatė, kad verslininko pareiškime nurodyti faktai beveik nebuvo tiriami, neapklaustas galimas įtariamasis R.Kinderis, nebuvo gauta informacija iš elektroninio pašto serverio savininkų.

Buvo pagrasinta bauda

Po šio teismo sprendimo prokurorai buvo priversti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Tačiau, užuot apklausę įtariamąjį, jie pareiškimą parašiusiam ir neteisėtai sekamam Aliui S. išsiuntė reikalavimą pateikti savo šiuo metu turimus telefonus, kompiuterius.

Maža to, prokuroras Donatas Blinstrubis dar surašė grasinantį raštą, kad atsisakius pateikti šią aparatūrą, Alius S. bus nubaustas iki 30 MGL dydžio bauda arba areštu.

„Taip ir nesupratau – ar aš buvau sekamas, ar pats organizavau sekimą. Daug kartų pareigūnams aiškinau, kad šiuo metu mano naudojami telefonai ir kompiuteriai nieko bendro neturi su prieš kelerius metus buvusiais įvykiais“, – stebėjosi Alius S.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.