Ant „Klaipėdos baldų“ pastatų stogų pradėjo veikti 1 MW galios saulės elektrinė

Vis daugiau Lietuvos įmonių teikia paraiškas ES finansavimui saulės elektrinėms gauti. Taip jie sumažina išlaidas, išvengia energijos tiekimo trukdžių bei prisideda prie aplinkos taršos mažinimo. „SBA baldų kompanijos“ valdomi „Klaipėdos baldai“ ant savo pastatų stogų įsirengė 1 MW galios saulės elektrinę.

 „I+D Energias Lietuva“ įrengta 1 MW saulės elektrinė pagamins iki 10% „Klaipėdos baldų“ suvartojamo elektros kiekio ir atsipirks per 7-8 metus.<br> Bendrovės nuotr.
 „I+D Energias Lietuva“ įrengta 1 MW saulės elektrinė pagamins iki 10% „Klaipėdos baldų“ suvartojamo elektros kiekio ir atsipirks per 7-8 metus.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2019, 2:19 PM

Skaičiuojama, jog per du mėnesius „I+D Energias Lietuva“ įrengta elektrinė pagamins iki 10% įmonės suvartojamo elektros kiekio, o 0,8 mln. eurų investicija su finansine parama atsipirks per 7-8 metus. 

Per metus saulės elektrinė pagamins apie 950 MWh elektros energijos ir sumažins „Klaipėdos baldų“ išmetamų CO2 dujų kiekį maždaug 540 tonų.

Iš viso ant „Klaipėdos baldų“ pastatų stogų pradėjo veikti apie 3.600 fotomodulių, o bendras plotas, kurį užima saulės elektrinė, siekia 18.000 kv.m.

Du mėnesius trukusias statybas vykdė bendra Lietuvos ir Ispanijos saulės elektrinių bendrovė „I+D Energias Lietuva“. Rengėjui tai jau šeštas 1 MW ir didesnės galios elektrinių projektų. Vasario mėnesį Lentvaryje buvo atidaryta „Retal Lithuania“ elektrinė, o šiuo metu „I+D Energias Lietuva“ tokias elektrines stato įmonėms „Šilalės mediena“, „Stronglasas“ ir „Polivektris“.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie Lietuvos rinkos lyderių tapimo vis efektyvesniais ir tvariai gaminančiais elektros energiją. Gaudami finansinę naudą jie taip pat mažina taršą CO2 bei prisideda prie decentralizuoto elektros sektoriaus Lietuvoje kūrimo“, – sako „I+D Energias Lietuva“ vykdančioji direktorė Rūta Jakubauskienė.

Elektrinės įranga išsiskiria saugumu, kurį užtikrina technologiniai sprendimai iš pažangiausių konstrukcijų gamintojų „Aerocompact“, „Bisol“ ir „SolarEdge“. Visi elektrinės moduliai ir jų konstrukcijos buvo pagamintos Europos Sąjungoje. Dėl saugumo ir įrengimui panaudotų medžiagų kokybės elektrinei buvo suteikta dvidešimties metų garantija.

„Klaipėdos baldų“ elektrinės projektas buvo įgyvendintas pagal ES struktūrinių fondų finansuojamą priemonę „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.