„H&M“ dėl Amazonės gaisrų priėmė svarbų sprendimą

Ir Lietuvoje veikianti Švedijos drabužių mažmenininkė „H&M“ sustabdė odos pirkimą iš Brazilijos dėl aplinkosaugos sumetimų ir Amazonės atogrąžų miškuose siautėjančių gaisrų.

Stiprūs gaisrai Amazonės atogrąžų miško Brazilijos dalyje galimai yra susiję su gyvulininkyste.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Stiprūs gaisrai Amazonės atogrąžų miško Brazilijos dalyje galimai yra susiję su gyvulininkyste.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 1:51 PM, atnaujinta Sep 6, 2019, 1:52 PM

„Dėl stiprių gaisrų Amazonės atogrąžų miško Brazilijos dalyje, kurie galimai susiję su gyvulininkyste, nusprendėme įvesti laikiną draudimą odai iš Brazilijos“, – sakoma „H&M“ pranešime.

Bendrovės teigimu, draudimas galios tol, kol nebus pateiktos „patikimos garantijos“, kad odos gamyba Brazilijoje nedaro žalos šalies gamtai.

Šiuo metu Brazilijos Amazonėje siaučia didžiausi gaisrai per daugelį metų. Nuo šių metų pradžios šalyje užfiksuota beveik 85 tūkst. gaisrų. Tai yra 75 proc. daugiau gaisrų nei pernai tuo pat metu.

Kritikai neveiklumu kaltina klimato kaitą neigiantį dešiniųjų pažiūrų prezidentą Jairą Bolsonarą.

„H&M“ atstovų teigimu, didžiąją dalį odos įmonė perka Europoje, todėl braziliškos odos atsisakymas verslo smarkiai nepaveiks.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.