D. Trumpo pareiškimai paskatino tolesnį naftos kainų smukimą

Dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimų vėl padidėjus nuogąstavimams dėl Vašingtono ir Pekino prekybos ginčo, naftos kainos trečiadienį toliau traukia žemyn.

Po D.Trumpo pareiškimų biržose naftos kaina smuko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po D.Trumpo pareiškimų biržose naftos kaina smuko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po D.Trumpo pareiškimų biržose naftos kaina smuko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po D.Trumpo pareiškimų biržose naftos kaina smuko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 9:37 AM

JAV valstybės vadovas savo kalboje per kasmetinę Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją sukritikavo Kinijos prekybos praktiką ir tai nuvylė investuotojus, juolab kad dviejų šalių atstovai rengiasi artimiausiu metu susitikti derybų Vašingtone.

D. Trumpas apkaltino Pekiną manipuliavimu valiutos kursu, intelektinės nuosavybės vagyste ir dempingu. Jis taip pat pažymėjo, jog dėl Kinijos politikos būtina įgyvendinti esminius Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) pokyčius.

Lapkričio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,53 JAV dolerio, arba 0,84 proc., iki 62,57 JAV dolerio už barelį.

O lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) smuktelėjo 0,35 JAV dolerio, arba 0,61 proc., iki 56,94 JAV dolerio už barelį.

Antradienį „Brent“ atpigo 1,67 JAV dolerio, arba 2,58 proc., o WTI – 1,35 JAV dolerio, arba 2,3 procento.

Naftos paklausos augimo tempas dėl JAV ir Kinijos prekybos ginčo jau sumažėjo beveik perpus, pažymi JAV banko „Citigroup“ analitikai.

Tuo tarpu Amerikos naftos instituto (API) antradienį paskelbti duomenys parodė, kad JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 1,38 mln. barelių.

Institutas atsargų rodiklius apskaičiuoja pagal duomenis, kuriuos jam savo noru teikia naftos perdirbimo gamyklų, naftos saugyklų ir naftotiekių operatoriai.

Oficialūs atsargų duomenys bus paskelbti vėliau trečiadienį.

Agentūros „S&P Global Platts“ apklausti ekspertai skaičiuoja, kad JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę sumažėjo 190 tūkst. barelių, benzino atsargos – padidėjo 300 tūkst. barelių, o distiliatų atsargos – sumažėjo 600 tūkst. barelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.