G. Nausėda: jei Seimas siūlymo mažinti lengvatas dyzelinui nepalaikys, yra planas B

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad nuo jo pasiūlymo dalį sumos, skirtos pensininkų skurdui mažinti, paimti apkarpant lengvatas ūkininkų naudojamam dyzelinui, Seime kol kas nėra iš principo atsitraukta. Visgi, teigia jis, jei taip nutiktų – yra ir atsarginis planas.

Rugsėjo pradžioje G. Nausėda pateikė pasiūlymus Seimui dėl papildomų lėšų, skiriamų socialinei apsaugai.<br>D.Umbraso nuotr.
Rugsėjo pradžioje G. Nausėda pateikė pasiūlymus Seimui dėl papildomų lėšų, skiriamų socialinei apsaugai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-01 16:23

„Niekas nėra atšaukta, siūlomos kitokios formos dyzelino lengvatos mažinimui, einant per suvartojimo normas. Kol kas niekas nieko neatšaukė“, – Eltai sakė G. Nausėda.

Vis dėlto paklaustas, ar Prezidentūroje yra svarstomi kiti šaltiniai, būtini surinkti 100 mln. eurų, jei Seime siūlymas dėl lengvatų mažinimo dyzelinui nepavyks, G. Nausėda sakė, kad atsarginis variantas yra.

„(Atsarginį planą. – ELTA) turiu, bet šiuo metu jo neskelbsiu, nes planas A privalo būti įgyvendintas“, – kalbėjo prezidentas.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje G. Nausėda pateikė pasiūlymus Seimui dėl papildomų lėšų, skiriamų socialinei apsaugai. Prezidentas siūlo reikalingas lėšas surinkti mažinant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui, labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas bei lėtinant su darbo pajamomis susijusių mokesčių mažinimą.

Prezidento pasiūlymą dėl lengvatų dyzelinui mažinimo valdantieji įvertino ganėtinai skeptiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.