Saudo Arabija atsisakė dar vieno draudimo: tai susiję su nesusituokusiomis užsieniečių poromis

Saudo Arabija sekmadienį paskelbė, kad leis nesusituokusioms užsieniečių poroms drauge nuomotis kambarius viešbučiuose, ultrakonservatyviai karalystei pirmą kartą pradėjus siūlyti turistines vizas.

Saudo Arabija, neseniai paskelbė apie sprendimą įsileisti turistus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Saudo Arabija, neseniai paskelbė apie sprendimą įsileisti turistus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2019, 3:25 PM

Turizmo administracijos pareiškime socialiniame tinkle „Twitter“ sakoma, kad išsinuomoti kambarį viešbutyje galės ir Saudo Arabijos moterys, kurios keliauja vienos ir gali pateikti galiojantį asmens dokumentą.

Anksčiau poros, norėdavusios apsistoti viešbutyje, turėdavo įrodyti, kad yra susituokusios.

„Iš turistų to nebereikalaujama“, – sakoma pareiškime.

Rugsėjo 27 dieną Saudo Arabija paskelbė, kad atveria savo duris turistams, taip siekdama diversifikuoti nuo naftos priklausomą ekonomiką.

Anksčiau ši karalystė vizas išduodavo tik musulmonų maldininkams, užsienio darbuotojams, be to, pastaruoju metu išduodavo vizas sporto ar kultūros renginių žiūrovams.

Turizmo inicijavimas yra tarp svarbiausių elementų sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano (Mohamedo bin Salmano) reformų programoje „Vizija 2030“, kuria siekiama parengti didžiausią arabų pasaulio ekonomiką erai po naftos.

49 šalių, įskaitant JAV, Australiją ir kelias Europos valstybes, piliečiai gali teikti paraiškas dėl vizų internetu arba gauti jas atvykimo metu.

Rugsėjo 28-ąją Saudo Arabijos pareigūnai perspėjo, kad „viešą padorumą“ pažeidę turistai bus drausminami baudomis. Tarp pažeidimų nurodomi nekukli apranga ir viešas meilės demonstravimas.

Parengė Miglė Giri

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.