Valdininkai suka galvas, kaip lentynose išvengti per gaisrą Alytuje užterštų produktų

Užgesinus gaisrą Alytaus padangų perdirbimo įmonėje laukia nemažai iššūkių likviduojant jo pasekmes – reikės užtikrinti, kad užteršti maisto produktai nepatektų į rinką, sako aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Gaisras užgesintas, dabar susirūpinta, kaip apsaugoti vartotojus nuo užterštų maisto produktų.<br>M. Patašiaus ir Alytaus mero N. Cesiulio nuotr.
Gaisras užgesintas, dabar susirūpinta, kaip apsaugoti vartotojus nuo užterštų maisto produktų.<br>M. Patašiaus ir Alytaus mero N. Cesiulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2019, 11:21 AM, atnaujinta Oct 26, 2019, 11:25 AM

„Liko ne mažiau sudėtingas darbas, kalbu apie likvidavimo pasekmes, ne tik pačios gaisravietės, bet nustatoma cheminių medžiagų ir piene, ir turbūt dirvožemyje bus. Mes planuosime žingsnius, kaip užtikrinti, kad žaliavinis maistas – daržovės, pienas, mėsa – būtų saugūs, taip pat nepamirškime, kad pramonės rajone, kur kilo gaisras, yra įmonių, kurios gamina produktus. Svarbu užtikrinti, kad jie būtų saugūs“, – „Lietuvos radijui“ komentavo K. Mažeika.

Pirmadienį Vyriausybėje šaukiamas Nacionalinio saugumo komisijos posėdis, kuriame aplinkos, žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministrai pristatys su gaisro padariniais susijusius atliktus tyrimus, jų rezultatus ir rekomendacijas dėl trumpalaikių ir ilgalaikių padarinių šalinimo priemonių.

Gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose kilo spalio 16 dieną, o jo gesinimo darbai baigti po daugiau nei savaitės – penktadienį.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis, dėl oro taršos sukeltų sveikatos problemų į medikus kreipėsi aštuoni žmonės.

Mokslininkai įspėja, kad šio gaisro metu išsiskyrė didžiuliai kiekiai nuodingų medžiagų, o jo padariniai sveikatai gali būti jaučiami dešimtmečiais.

Maisto ir veterinarijos tarnyba penktadienį pranešė, kad gaisro paveiktose teritorijose užterštas pienas ir uždraudė ūkininkams iš paveiktų teritorijų jį parduoti ar naudoti žmonių ar gyvulių maistui.

Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business