Buvusi „Lietuvos pašto“ valdyba su J. Narkevičiumi nesutarė dėl nė vieno dalyko

Su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi neišėjo sutarti nė vieno dalyko dėl „Lietuvos pašto“ valdybos ateities, sako buvęs „Lietuvos pašto“ valdybos pirmininkas Nerijus Datkūnas.

Buvusiai valdybai wsu susisiekimo ministru J.Narkevičiumi nepavyko sutarti nė vieno dalyko dėl „Lietuvos pašto“ valdybos ateities.<br>V.Balkūno nuotr.
Buvusiai valdybai wsu susisiekimo ministru J.Narkevičiumi nepavyko sutarti nė vieno dalyko dėl „Lietuvos pašto“ valdybos ateities.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 9:05 AM, atnaujinta Nov 12, 2019, 9:09 AM

„Per savaitgalį mes su išorės advokatais pasitarėme. Jų nuomone, mūsų valdyba buvo atleista spalio 31 d. Jei būtume dirbę tuos du mėnesius, mes nebūtume teisėta valdyba. Nes tos pačios dienos vakarą buvo paskelbta ir naujoji valdyba, kurią sudarė išimtinai ministerijos tarnautojai. Po to buvo sprendimas pratęsti atleistos valdybos darbą, kuris buvo pasirašytas pavaduojančio ministro Kęstučio Mažeikos, kurį gavome lapkričio 6 dienos vakare“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto esspreso“ sakė N.Datkūnas.

Pasak jo, pastarasis sprendimas nebuvo teisėtas, todėl buvo siūlytos kitos alternatyvos, kurioms ministras J.Narkevičius nepritarė.

„Atėjome su pasiūlymu – galite išspręsti situaciją, kad nekiltų teisinių abejonių. Jam (J. Narkevičiui. – ELTA) tereikėjo panaikinti tuos du sprendimus, paskirti mus iš naujo, ir mes buvome pasiryžę tęsti savo darbą ne du mėnesius, o bent jau iki mūsų kadencijos pabaigos ne mažiau kaip dvejus metus, o greičiausiai visus ketverius metus, bet mums neišėjo sutarti su ministru. To susitikimo metu neradome nė vieno dalyko, dėl kurio sutartume. Nė vieno. Tai irgi buvo priežastis, kodėl priėmėme tą sprendimą“, – laidoje teigė N.Datkūnas.

Primename, kad Susisiekimo ministerija, pasinaudodama jai suteiktomis akcininko teisėmis, spalio 31 dieną priėmė sprendimą suformuoti naują akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ valdybą.

Susisiekimo ministerijai nepavykus rasti sutarimo su „Lietuvos pašto“ valdybos nariais, ministerija teigia skubiai suformuosianti naują valdybą.

Pritrūko dialogo dėl pašto pastatų

Atleistai Lietuvos pašto valdybai pritrūko dialogo su visuomene dėl privatizuojamų pašto pastatų, sako prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius.

„Bandėme suprasti, koks yra planas dėl Vilniaus, Kauno, Klaipėdos pastatų įpaminklinimo, įveiklinimo. Suprantame, kad šioje vietoje pritrūko dialogo, reikėjo daugiau komunikuoti, įmonė turėjo užtikrinti konceptualų sprendimą, kuriam pritartų didžiausias skaičius dalyvių“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas.

J.Neverovičius pabrėžia, kad būtina išsaugoti valdybos nepriklausomumą, tačiau, anot jo, šis valdymo organas tai pat turi rūpintis visuomenei svarbių paslaugų užtikrinimu.

Jis pritaria vienam iš anksčiau siūlytų variantų, kad pastatai galėtų būtų privatizuoti su galimybe juos lankyti visuomenei, tačiau pabrėžia, kad taip ir nebuvo įtrauktas į oficialius dokumentus.

„Bet tai reikia daryti prieš aukciono paskelbimą“, – teigė jis.

Spalio 31 dieną susisiekimo ministras J.Narkevičius atšaukė Lietuvos pašto valdybą, kurioje dominavo nepriklausomi nariai, ir ketverių metų kadencijai paskyrė naują, kurioje daugumą sudaro ministerijos žmonės.

Atšauktoje Lietuvos pašto valdyboje dirbo keturi nepriklausomi nariai – N.Datkūnas, Jūratė Stanišauskienė, Danielius Merkinas ir Gražvydas Jukna, taip pat ministerijos atstovė Janina Laskauskienė.

Lietuvos paštas yra priėmęs sprendimą pastatus parduoti, nes jie per dideli bendrovei, o jų išlaikymas per brangus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.