Į Estiją ką tik atriedėjusi „CityBee“ santūriuosius kaimynus iš juoko verčia griebtis už pilvų

Prieš porą savaičių į Estijos rinką atėjusi Lietuvos automobilių dalijimosi platforma „CityBee“ savo šūkiu prajuokino net santūriausius Talino gyventojus.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Šūkis sukurtas remiantis Lietuvos pavyzdžiu<br>L.rytas.lt koliažas
Šūkis sukurtas remiantis Lietuvos pavyzdžiu<br>L.rytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 6:12 PM, atnaujinta Nov 14, 2019, 3:38 PM

Lietuviškas „CityBee“ šūkis „Imu ir važiuoju“ Estijos rinkai išverstas į analogišką reikšmę turintį „Võtan ja sõidan“. Tiesa, estų dėmesį atkreipė tai, jog „Võtan ja sõidan“ taip pat verčiama ir kaip „Išgeriu ir vairuoju“.

Taline gyvenanti Sigrid Lii Treialt lrytas.lt portalui pasakojo, kad estams „CityBee“ šūkis kelia juoką, kadangi kvietimas tuo pačiu metu išgerti ir vairuoti – neįprastas.

„Šūkis „Võtan ja sõida“ reiškia „Imu ir važiuoju“, tačiau slengu tai reiškia „Išgeriu ir važiuoju“. „Võta“ yra liepiamoji nuosaka, kuri dažniausiai vartojama tarp draugų, skatinant išgerti“, – pasakojo estė.

Svarbu pirminė prasmė

„CityBee“ vadovo Luko Ylos teigimu, renkant šūkį Estijos rinkai tartasi tiek su vietine Estijos, tiek su Lietuvos viešųjų ryšių agentūromis. Pasak jo, norėta, kad šūkis atitiktų lietuviškąjį „Imu ir važiuoju“. Toks jis jau yra pritaikytas ir Latvijoje bei Lenkijoje.

Įmonės vadovas dviprasmiškai estams skambančio šūkio nesureikšmina.

„Čia toks folkloras – bet kam galima sugalvoti kažkokią įdomybę, bet pirma reikšmė yra tiesiog „imu automobolį ir važiuoju“.

Turint noro, ko gero, prie visko galima prisikabinti ir sugalvoti kažką šmaikštaus, bet tai prasmės juk nekeičia: paprasta pasiimti „Citybee“ automobilį ir jį nuvairuoti ten, kur reikia“, – kalbėjo L.Yla.

Rimtos pasekmės

L.Ylos teigimu, „CityBee“ griežtai pasisako prieš bet kokį, ne tik alkoholio, bet ir kitokių psichotropinių medžiagų vartojimą – apsvaigus sėsti už automobilio vairo draudžiama. 

„Jeigu vairuotojas buvo pagautas prie „CityBee“ automobilio vairo neblaivus ar tiesiog apsvaigęs nuo kažkokių narkotinių medžiagų, ne tik jo paskyra suspenduojama visam laikui, bet tuo pačiu jam skiriama ir 2 tūkst. eurų bauda už tai, kad jis pažeidė sutarties taisykles“, – pasekmes įvardino įmonės vadovas.

Jo teigimu, dar per anksti vertinti, kaip „CityBee“ platformai sekasi Estijoje. Tačiau tiek šiltas estų sutikimas, tiek geri rezultatai kaimyninėje Latvijoje įmonę nuteikė pozityviai.

„Kol kas bent jau žiniasklaida mūsų atėjimui į Estiją skyrė daug dėmesio, o ir gyventojai džiaugiasi tuo, kad pagaliau inovacijos pasiekė ir į Estiją.

Latvijoje startavome spalio 1 dieną. Ir per pusantro mėnesio smarkiai augęs paslaugos vartojimas ir žinomumas džiugina“, – sakė L.Yla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.