G. Nausėda rimtai galvoja apie valstybinio banko steigimą

Šalies prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad dabartinėje konkurencinėje aplinkoje mokesčius bankai galėtų mėginti perkelti į palūkanas, todėl vertėtų galvoti apie valstybinio komercinio banko steigimą, interviu portalui delfi.lt sakė prezidentas.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2019, 2:15 PM, atnaujinta Nov 14, 2019, 2:22 PM

„Tokioje konkurencinėje aplinkoje, kokia šiuo metu yra mūsų bankuose, bijau, kad mokesčius bus mėginama perkelti į palūkanas. Todėl mums reikėtų labai susirūpinti savo bankų konkurencine aplinka. Šiuo atžvilgiu jau turbūt labai rimtai galvočiau – kartu su Vyriausybe – apie valstybinio komercinio banko steigimą“, – sakė G.Nausėda.

Primename, kad Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis siūlo apmokestinti bankų, kredito unijų ir kitų finansų rinkos dalyvių turtą, jei jo vertė viršija įstatymo projekte nustatytą dydį (300 mln. eurų). Šis turtas būtų apmokestinamas 0,03 procento mėnesiniu finansų rinkų dalyvių mokesčio tarifu.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas dėl šio mokestinio siūlymo nutarė kreiptis į įvairias Lietuvos institucijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.