Norvegijoje įspėjimą gavusi lietuvių įmonė „Vlantana Norge“ pakeitė vadovą Norvegijoje įspėjimą gavusi lietuvių įmonė „Vlantana Norge“ pakeitė vadovą ir žada pašalinti pažeidimus

Norvegijos darbo inspekcijos tarnyba, atlikusi Norvegijoje veikiančios „Vlantana Norge“ vilkikų vairuotojų patikrinimus, nustatė darbo laiko apskaitos neatitikimų, susijusių su vairuotojų darbo ir poilsio laiko planavimu.

 Kaip pranešė pati bendrovė, Norvegijos darbo priežiūros institucija įspėjo „Vlantana Norge“ dėl nustatytų pažeidimų ir nurodė juos ištaisyti iki Naujųjų metų, o iki kitų metų kovo 25 d. pateikti duomenis, įrodančius, kad minėti pažeidimai nuo 2020 metų sausio 1 d. buvo pašalinti.<br> Bendrovės nuotr.
 Kaip pranešė pati bendrovė, Norvegijos darbo priežiūros institucija įspėjo „Vlantana Norge“ dėl nustatytų pažeidimų ir nurodė juos ištaisyti iki Naujųjų metų, o iki kitų metų kovo 25 d. pateikti duomenis, įrodančius, kad minėti pažeidimai nuo 2020 metų sausio 1 d. buvo pašalinti.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vida Danilevičiūtė

Nov 19, 2019, 11:25 AM

Kaip pranešė pati bendrovė, Norvegijos darbo priežiūros institucija įspėjo „Vlantana Norge“ dėl nustatytų pažeidimų ir nurodė juos ištaisyti iki Naujųjų metų, o iki kitų metų kovo 25 d. pateikti duomenis, įrodančius, kad minėti pažeidimai nuo 2020 metų sausio 1 d. buvo pašalinti.

LRT Tyrimų skyriaus paskelbti duomenys rodo, kad lietuvių verslininkų Norvegijoje įkurtai transporto bendrovei „Vlantana Norge“ kaltinimus dėl suklastotų dokumentų, nusuktų atlyginimų ir psichologinio spaudimo vairuotojams, kurie, prieš sėsdami prie vilkiko vairo, turi pasirašyti prašymą be datos atleisti iš darbo savo noru, pateikė du šios įmonės vairuotojai.

LRT žiniomis, įmonė „Vlantana Norge AS“ prieš pusantro mėnesio pagal taikos sutartį jau sumokėjo dviem savo buvusiems darbuotojams 3 mln. norvegiškų kronų, arba 209 tūkst. eurų. Taikos sutartis su šiais vilkikų vairuotojais pasirašyta prieš pat 3 dienas turėjusį trukti teismo procesą Ovre Romerikės pirmosios instancijos teisme.

Įmonės išplatintame pranešime spaudai „Vlantana Norge“ generalinis direktorius Terje Larsseno teigia, kad bendrovė Norvegijos darbo inspekcijos tarnybos nustatytus pažeidimus pripažįsta ir juos ištaisys greičiau, nei reikalauja priežiūros institucija.

Kaip sakoma pranešime, Norvegijoje veikianti „Vlantana Norge“ yra atskiras juridinis vienetas, su Lietuvos viena didžiausių šalies logistikos bendrovių „Vlantana“ susijęs per akcininkus. 

Pasak pranešimo, vienas iš bendrovės akcininkų Vladas Stončius patvirtino, kad gavus informacijos iš Norvegijos darbo inspekcijos tarnybos, „bendrovėje „Vlantana Norge“ nedelsiant buvo atliktas vidinis auditas, kurio metu nustatyta, kad įmonės administracija padarė vadybos klaidų“.

„Po įmonės audito buvo paskirtas naujas generalinis direktorius, Norvegijos pilietis Terje Larssen, kuris užtikrins aukščiausius įmonės veiklos standartus atitinkančius Norvegijos verslo veiklos teisės aktus“, – sakė V.Stončius.

Vida Danilevičiūtė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.