Lietuvoje veiklą pradeda skaitmeninis Estijos bankas

„Inbank“ Naujos kartos skaitmeninis Estijos bankas „Inbank“ iš Lietuvos banko gavęs licenciją, leidžiančią teikti bankines paslaugas Lietuvoje, įsteigė filialą ir lapkričio 28 d. pradeda veiklą – teiks terminuotų indėlių paslaugą mūsų šalyje.

„Inbank“ Lietuvoje iš pradžių teiks klasikinės bankininkystės paslaugas.
„Inbank“ Lietuvoje iš pradžių teiks klasikinės bankininkystės paslaugas.
„Inbank“ Lietuvoje iš pradžių teiks klasikinės bankininkystės paslaugas.
„Inbank“ Lietuvoje iš pradžių teiks klasikinės bankininkystės paslaugas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 10:00 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 10:42 AM

Į Lietuvos finansų rinką „Inbank“ kol kas žengia tik su viena paslauga – terminuotais indėliais, kurių palankiausia metinė palūkanų norma yra 2,5 proc. Šiuo metu tai yra vienas geriausių terminuotų indėlių pasiūlymų bankų sektoriuje. Klientai, norintys padėti indėlį, tai padaryti galės tiesiog internetu.

„Esame ne tiek bankas, kiek finansinių technologijų įmonė. Ateiname į rinką su misija po truputį keisti nusistatymą, kas yra bankas ir kaip jis veikia.

Tiek terminuotų indėlių paslauga, tiek kitos paslaugos, kurias ketiname pristatyti artimiausiu metu yra skaitmeninės bei sukurtos taip, kad apie jas reiktų galvoti mažiausiai. Mūsų manymu, bankas turėtų būti ten, kur patys vartotojai ir internetas“, – sako Benas Pavlauskas, banko „Inbank“ filialo vadovas Lietuvoje.

Pasak B.Pavlausko, nors „Inbank“ Lietuvoje iš pradžių teiks klasikinės bankininkystės paslaugas, tačiau tai tikrai nebus tradicinis bankas.

Estiško „fintech“ startuolio vadovai plėtrai Lietuvą pasirinko neatsitiktinai – mūsų šalyje tinkamai išvystyta aplinka „fintech“ produktų pasiūlai.

„Bankines paslaugas vartotojams teikti pradėsime nuo lapkričio 28 dienos.

Pirmiausia, priimsime terminuotus indėlius, vėliau pristatysime ir vartojamąsias paskolas. Kitąmet planuojame plėsti savo paslaugų spektrą ir įvesti naujovių Lietuvos finansų rinkoje.

Tikime, kad „Inbank“ Lietuvoje taps skaitmeninės bankininkystės ir atskirų išgrynintų paslaugų lyderiu“, – kalbėjo B.Pavlauskas.

„Inbank“ terminuotus indėlius priims nuo 300 iki 30 tūkst. eurų, laikotarpiui nuo 6 iki 60 mėnesių. Paslaugos teikiamos internetu, svetainėje www.inbank.lt.

Estų startuolis „Inbank“ savo veiklą pradėjo 2011 metais. Bendrovę įkūrė ilgametis „Hansapank Estonia“ (dabar „Swedbank“) vadovas Priit Poldoja kartu su Janu Andresoo, kuris anksčiau užėmė Estijos ekonomikos universiteto vadovo poziciją bei ne vienerius metus po to dirbo bankų sektoriuje.

2011 m. bankinę licenciją Estijoje gavęs „Inbank“ šiandien valdo 300 mln. eurų vertės paskolų portfelį ir teikia paslaugas 7 rinkose, tarp kurių Estija, Latvija, Lenkija.

Pernai bendrovės pelnas siekė 9,3 mln. eurų, per pirmąjį 2019 m. pusmetį „Inbank“ grupė pardavė finansavimo paslaugų už 134 mln. eurų, o paskolų portfelis sudarė 276 mln. eurų. 2018 m. „Inbank“ Lietuvoje įsigijo vartojimo paskolų bendrovę „Mokilizingas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.