Naują Klaipėdos uosto vadovą tikisi paskirti pavasarį

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį paragino greitai paskirti naująjį Klaipėdos uosto vadovą.

A.Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
A.Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
J.Neverovičius.<br>T.Bauro nuotr.
J.Neverovičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Saulius Jakučionis, BNS

Jan 2, 2020, 10:29 AM

„Be abejo, čia reikalingi greiti sprendimai ir tas neaiškumas, neužtikrintumas ir direktoriaus nebuvimas negali tęstis taip ilgai“, – LRT radijui sakė Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas J.Neverovičius.

Nuolatinio vadovo uostas neturi nuo pernai kovo, kai buvo atleistas Arvydas Vaitkus. Tuo metu buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis suabejojo, ar su valstiečiais kandidatavęs uosto direktorius liktų nešališkas įmonių, parėmusių jį per savivaldos ir Klaipėdos mero rinkimus, atžvilgiu. A.Vaitkus sakė, kad buvo atleistas dėl politinių motyvų ir skundė atleidimą teismams.

J.Neverovičius teigė, kad pagal jiems pateiktą informaciją uosto vadovas turėtų būti atrinktas pavasarį.

Pasak patarėjo, jis turi būti profesionalus specialistas, kuris užtikrins kokybišką valstybės valdomos įmonės veiklą. „Politiniai motyvai skiriant naująjį vadovą neturėtų turėti reikšmės“, – kalbėjo J.Neverovičius.

Anksčiau Susisiekimo ministerija teigė, kad naujas vadovas gali būti paskirtas 2020 metų viduryje, o jo būtų ieškoma tik po numatomos šios valstybės įmonės pertvarkos į akcinę bendrovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.