Pateikė dar daugiau detalių apie „Akropolį“ prie Vingio – statybas planuoja dar šiemet

14 hektarų pramoninės, buvusios „Velgos“ gamyklos, teritorijos konversijos projektas turėtų startuoti 2020 m. antroje pusėje. Bendrovės „Akropolis Group“ planuojamas multifunkcinis kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centras „Akropolis Vingis“ bei apie 2,5 tūkst. vietų koncertų salė duris turėtų atverti 2023 m. antroje pusėje. Teritorijoje įmonė „M.M.M. projektai“ taip pat vystys gyvenamųjų namų ir biurų kompleksą.

 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
 Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 6, 2020, 10:22 AM, atnaujinta Jan 6, 2020, 10:38 AM

Komplekse numatoma įrengti išskirtinę kelių lygių žaliuojančią erdvę, pėsčiųjų ir dviratininkų alėją, apželdinti aplinką, sutvarkyti kaimyninę teritoriją, rekonstruoti gatves.

Nuspręs dar iki vasario

Kaip skelbia portalas vz.lt, Vilniaus vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis svarstė, kad sprendimas dėl „Akropolio“ šalia Vingio parko statybų projekto gali būti priimtas iki vasario pradžios.

Šiuo metu laukiama, kada „Akropolio“ plėtotojai paviešins savo projektinius siūlymus oficialiai per „Infostatybos“ sistemą.

Rekordinės investicijos

„Prognozuojame, kad tai bus viena didžiausių privačių investicijų Vilniaus miesto plėtros istorijoje – bendrovės „Akropolis Group“ ir „M.M.M. projektai“ investuos per 350 mln. eurų. Įgyvendinus šį kompleksinį projektą, numatoma sukurti apie 2,5 tūkst. naujų darbo vietų“, – sakė „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas.

Infrastruktūrai – beveik 16 mln. eurų

Vystant apleistos teritorijos konversijos projektą, į viešąją infrastruktūrą planuojama investuoti beveik 16 mln. eurų.

Nors dar vyksta projektavimo ir derinimo su atsakingomis institucijomis darbai, pagal preliminarų projektą investuotojų lėšomis numatoma rekonstruoti sankryžą tarp Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M.K.Čiurlionio gatvių, pastatyti automobilių kelių viaduką ir antžeminę pėsčiųjų ir dviratininkų perėją virš Geležinio Vilko gatvės, rekonstruoti Eigulių gatvės dalį, sutvarkyti dalį M.K.Čiurlionio gatvės prieigų, įrengti 3 km naujų dviračių bei pėsčiųjų takų, sutvarkyti su teritorija besiribojančią Neries pakrantę, dalyje Geležinio Vilko gatvės įrengti akustines sieneles.

Multifunkcinį kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centrą „Akropolis Vingis“ projektuoja tarptautinė jungtinė architektų komanda – Lietuvos architektų studija „Unitectus“ ir tarptautinė architektų studija „Benoy“ (Didžioji Britanija).

„Akropolis Vingis“ komplekse apie 500 automobilių stovėjimo vietų numatyta skirti Vingio parko lankytojams.

Koncertų salė ir 650 butų

Daugiafunkciniame komplekse „Akropolis Vingis“ numatyta erdvė kultūrai – čia iškils nauja universali maždaug 2,5 tūkst. vietų koncertų salė, taip pat bus suformuota erdvė renginiams bei kokybiškam laisvalaikio praleidimui. Naujame prekybos ir pramogų centre veiks ir moderniausias kino centras.

Sklypo dalis, esanti arčiausiai Neries upės, virs gyvenamuoju ir biurų kompleksu, kurį plėtos nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „M.M.M. projektai“.

Atskirais etapais čia iškils keturi gyvenamieji kvartalai, kuriuose planuojama įrengti 650 butų, taip pat 15 tūkst. kv. m bendro ploto verslo centras. Šiam multifunkciniam kompleksui bus sukurta atskira infrastruktūra su gatvėmis ir poilsio zonomis. „M.M.M. projektai“ taip pat sutvarkys su sklypu besiribojančią Neries pakrantę: įgyvendinus projektą čia atsiras dviračių bei pėsčiųjų takai, suoliukai.

„M.M.M. projektai“ į keturis gyvenamuosius kvartalus, verslo centrą bei komplekso infrastruktūrą planuoja investuoti virš 100 mln. eurų.

Multifunkcinio kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centro „Akropolis Vingis“ statybai, neįskaitant viešosios infrastruktūros, numatoma skirti per 250 mln. eurų.

Kompleksą sudarys apie 120 tūkst. kv. metrų ploto pastato dalis su 90 tūkst. kv. metrų nuomojamu prekybos ir paslaugų plotu, kultūros erdvėmis. Bus pastatyta daugiaaukštė apie 5 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelė, apie 32 tūkst. kv. metrų biurų kompleksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.