R. Karbauskis apie Kuršių marių taršos mastą: verslui suduotas didelis smūgis

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad į Kuršių marias galimai išleistos neišvalytos nuotekos sukels didelį visuomenės nepasitikėjimą verslu. R. Karbauskis viliasi, kad kaltininkai bus rasti, o nusikaltimo žala bus kompensuota.

Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulina Levickytė, ELTA

Jan 8, 2020, 9:10 AM, atnaujinta Jan 8, 2020, 9:16 AM

„Sunkiai įsivaizduoju kaip reikia taip mąstyti, kad savo verslą vystyti, būtent taip elgiantis. Bet mes esam skirtingo mentaliteto žmonės, įvairūs verslininkai įvairiai elgiasi. Tai yra nusikaltimas, akivaizdu. Atitinkamai, tikiuosi, tyrimas duos savo rezultatus ir kalti kompensuos (žalą – ELTA). Bet pasitikėjimas verslu labai stipriai nukenčia. Dėl vienos įmonės, dėl vieno vadovo, savininko sprendimo verslui suduotas didelis smūgis“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijonų eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?