Prekybininkai pastebi: šilta žiema keičia pirkėjų pasirinkimus

Šilta žiema koreguoja aktyvių žmonių laisvalaikį. Kaip pastebi prekybininkai, augantys treniravimosi įrangos pardavimai rodo, jog vietoje aktyvaus laisvalaikio lauke šią žiemą lietuviai renkasi sportą namuose.

 Aktyvų žiemos sportą keičia treniruotės namuose.<br> Bendrovės nuotr.
 Aktyvų žiemos sportą keičia treniruotės namuose.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 1:40 PM

Aktyvų žiemos sportą keičia treniruotės namuose

Ši žiema labiau primena ankstyvą pavasarį nei šalčiausią metų laiką. Tai koreguoja ir sportuojančiųjų pirkimo įpročius. „Praėjusią žiemą aktyvaus sporto mėgėjai pirko žiemos sporto atributus: rogutes, slides, čiuožynes. O šįsyk fizinėse „Senukų“ parduotuvėse išaugo treniruoklių, svarmenų, kitos treniravimosi įrangos populiarumas“, – tendencijomis dalinasi Elona Uckutė, „Kesko Senukai Lithuania“ pardavimo skatinimo grupės vadovė.

Į šią žiemą išaugusį sporto prekių poreikį dėmesį atkreipia ir elektroninę parduotuvę „Senukai.lt“ valdančios įmonės „Kesko Senukai Digital“ rinkodaros vadovas Julius Bujanauskas. Jo teigimu, atšalus orams vien treniravimosi įrangos pardavimai išaugo 25 proc. 

Moterys namuose užsiima joga, vyrai – jėgos pratimais

„Senukų“ pardavimai rodo, kad moterys namuose dažniausiai praktikuoja lengvesnes, daugiau vidinius kūno raumenis stiprinančias sporto šakas – jogą, pilatesą. Joms skirtų prekių pardavimai šią žiemą padidėjo 14 proc., o populiariausia treniravimosi preke jau keletą žiemų iš eilės išlieka mankštos kilimėlis. Juo pradedantys sportuoti pasirūpina kone pirmiausia. Neslystantys kilimėliai praverčia darant apšilimą, atsispaudimus ar atliekant tempimo pratimus. 

Tuo tarpu vyrai dažniau renkasi jėgos pratimams ir raumenų išryškinimui skirtas prekes – įvairių rūšių svarmenis. Šį šaltąjį sezoną svarmenų pardavimai fizinėse „Senukų“ parduotuvėse augo kone 2 kartus, o svorinių kamuolių parduota perpus daugiau nei praėjusią žiemą.

Daugiau nei penktadaliu augo ir kompleksinių treniruoklių pardavimai. Jie klientų vertinami dėl galimybės namuose turėti kone visus kūno raumenis įdarbinti gebančią priemonę, pradedant apatinės kūno dalies raumenimis baigiant pilvo presu bei viršutine kūno dalimi.

Ieško universalių sprendimų

Ieškodami treniravimosi įrangos treniruotėms namuose, lietuviai itin dažnai renkasi universalius sprendimus, kuriuos galėtų naudoti tiek vyrai, tiek  moterys. 

„Viena iš labiausiai tautiečių pamėgtų priemonių – surenkami svarmenys. Jie turi keletą skirtingų diskų, kurie užsimauna ant rankenos, tad su jais galima pasidaryti ir lengvus 2 kilogramų svarmenis, ir sunkius 25 kilogramų labai intensyvioms treniruotėms“, – klientų pasirinkimą komentuoja J. Bujanauskas.

Galimybė reguliuoti svorį padeda sutaupyti papildomų lėšų, nes, stiprėjant raumenims, nereikia pirkti naujų. Tokie svarmenys taip pat padeda treniruoti skirtingas raumenų grupes – jiems sukurta daugybė skirtingų pratimų. 
Renkasi nebūtinai pigiausią variantą

Kaip pastebi prekybininkai, klientai vis labiau domisi įsigyjamos treniravimosi įrangos funkcionalumu, kokybe ir nebūtinai renkasi pigiausią variantą. „Klientai supranta, jog nusipirkus kokybišką ir patikimą įrangą, ja galės naudotis ne vienerius metus, tad negaili pinigų geram kompleksiniam treniruokliui ar bėgimo takeliui“, – kalba E. Uckutė. 

Sportas namuose vilioja ne tik dėl to, kad padeda sutaupyti lėšų, bet ir suteikiama galimybe treniruotis net ir tuomet, kai už lango blogas oras, o vykti į sporto klubą nesinori. Tuomet naudotis namams tinkama treniravimosi įranga galima net ir žiūrint mėgiamą serialą. „Šiuolaikiniai žmonės – itin užimti, todėl linkę taupyti kiekvieną laisvą minutę. Treniruojantis namuose, per savaitę galima sutaupyti bent kelias valandas savo laiko“, – teigia „Senukai.lt“ atstovas J. Bujanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.