Vokietijos verslininkai įspėja apie ilgai truksiančias prekybos derybas su JK

Vokietijos verslininkai antradienį atmetė Didžiosios Britanijos teigimus, kad iki šių metų pabaigos galimai bus pasirašytas prekybos sandoris su Europos Sąjunga, ir įspėjo, kad Londonas vis dar gali Bendriją palikti netvarkingai, nesudaręs jokių susitarimų.

„Nėra įmanoma tokią programą įvykdyti iki metų pabaigos“, – sakė Vokietijos pramonės federacijos (BDI) generalinis direktorius Joachimas Langas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nėra įmanoma tokią programą įvykdyti iki metų pabaigos“, – sakė Vokietijos pramonės federacijos (BDI) generalinis direktorius Joachimas Langas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 1:31 PM

„Nėra įmanoma tokią programą įvykdyti iki metų pabaigos“, – sakė Vokietijos pramonės federacijos (BDI) generalinis direktorius Joachimas Langas.

Jis teigė, kad iki gruodžio pabaigos galiosiantis pereinamasis laikotarpis, skirtas užtikrinti sklandų Didžiosios Britanijos išstojimą iš ES, įvyksiantį šio penktadienio vidurnaktį, nėra pakankamai ilgas, kad būtų galima suspėti užbaigti išsamaus laisvosios prekybos susitarimo derybas.

„Negalima atmesti galimybės, kad metų pabaigoje gali įvykti kietasis „Brexit“, – įspėjo J. Langas.

Jis sakė, kad Bendrija ir Londonas galimai spės susitarti tik dėl paprasto sandorio tais klausimais, už kuriuos yra atsakinga ES – didžiausia Didžiosios Britanijos prekybos partnerė.

„Manau, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė daro didelę klaidą kategoriškai atsisakydama pratęsti pereinamąjį laikotarpį“, – reporteriams Berlyne kalbėjo J. Langas.

Jis pridūrė, kad derybininkams reikia kur kas daugiau laiko.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.