Italijos turizmo sektorius dėl koronaviruso baiminasi didelių nuostolių

Italijos turizmo sektorius dėl koronaviruso epidemijos baiminasi didelių nuostolių šiais metais. Vyriausybei Romoje praėjusią savaitę sustabdžius skrydžius tarp Italijos ir Kinijos, prognozuojama smarkiai sumažėsiant turistų.

A.Barzdžiaus nuotr.
A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė, ELTA

Feb 3, 2020, 4:10 PM

Pernai Italijoje apsilankė 5,3 mln. kinų turistų, kurie paliko šalyje 700 mln. eurų, rodo statistikos departamento „Istat“ duomenys. Prieš dvi savaites Italija ir Kinija Romoje šventė Italijos ir Kinijos kultūros metų pradžią.

Viešbučių asociacijos „Federalberghi“ pirmininkas Bernabo Bocca skundėsi, kad masiškai atšaukiamos viešbučių rezervacijos. Vien tik Florencijoje prognozuojamas iki 400 000 nakvynių sumažėjimas iki gegužės. Florencijos, Sienos ir Pizos miestuose atšaukta 40 proc. kinų užsakytų viešnagių.

Dėl koronaviruso epidemijos kenčia ir gastronomija. 5 000 kinų restoranų Italijoje šiomis dienomis praneša apie lankytojų sumažėjimą. Be to, pastarosiomis dienomis šiuose restoranuose smarkiai smuko apyvarta.

Italija dėl patvirtintų koronaviriso atvejų penktadienį paskelbė nepaprastąją padėtį, kuri galios šešis mėnesius. Išvakarėse koronavirusas buvo diagnozuotas dviem turistams iš Kinijos. Jie buvo apsistoję viešbutyje Romos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai