Vokiečių e. bankas N26 dėl „Brexito“ traukiasi iš Didžiosios Britanijos rinkos

Didžiajai Britanijai praėjusio mėnesio pabaigoje išstojus iš Europos Sąjungos (ES), Vokietijos interneto bankas N26 nusprendė uždaryti visų savo klientų Didžiojoje Britanijoje sąskaitas ir pasitraukti iš šios rinkos.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2020, 1:40 PM

Bankas pareiškė negalįs veikti Didžiojoje Britanijoje su savo Europos banko licencija, todėl šimtų tūkstančių jo klientų šioje šalyje sąskaitos balandžio 15 dieną bus uždarytos.

„Nors mes visapusiškai gerbiame priimtą sprendimą [dėl „Brexito“], tai reiškia, jog N26 vėliau negalės aptarnauti savo klientų Jungtinėje Karalystėje ir turės pasitraukti iš rinkos“, – pareiškė bankininkystės direktorius Thomas Grosse (Tomas Grosė), cituojamas N26 paskelbtame pranešime.

Bankas pridūrė, jog pasitraukimas iš Didžiosios Britanijos neturės įtakos jo klientams už šios šalies ribų ir nereiškia, jog N26 ambicijos dėl plėtros pasaulyje sumažėjo.

Th. Grosse pareiškė, jog bankas, kuris neseniai pritraukė 300 mln. JAV dolerių finansavimą žengimui į pelningą JAV rinką, visoje Europos Sąjungoje dabar turi daugiau nei 5 mln. klientų.

2015 metais įkurtas N26 klientams leidžia naudojant savo išmanųjį telefoną arba kompiuterį vos per kelias minutes atsidaryti banko sąskaitą. Jis taip pat dalija banko korteles be papildomų mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.